Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie mi się posypało...3 ciaza

Polecane posty

Gość gość
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi. Jedna z Was napisała wyżej, że tabletki zawiodły i zaszła w ciążę. Nas zawiodła prezerwatywa (choć wciąż zastanawiam się jak skoro po każdym stosunku były cale). Widzę, że najlepsza antykoncepcja to po prostu brak współżycia. Wiem, że będzie mi ciężko, sumienie będzie mnie zżerac do końca życia, ale też wiem, ze nie stać nas na 3 dziecko, nie mamy warunków. Nie ma pewności czy dziecko urodziłoby się zdrowe, mimo że 2 ciaze przebiegły bez problemu. A jeśli tym razem dziecko byloby chore? Skąd wziąć wtedy pieniadze, jak żyć. Muszę myśleć o dzieciach, które już są by zapewnić im jak najwiecej. Wolałabym nie stać nigdy przed takim wyborem.

Gość gość
Heh, argumentacja rodem z niedawno piętnowanej celebrytki, tam jej dziecko nie pasowało do mieszkania, więc je zabiła. Dobrze, że to prowo, bo tylko morderca myśli: mam dwójkę dzieci, nie potrzebuję trzeciego, zabiję je.

Gość gość
dobrze ci, b o trzeba było drugie zostawić na wpadkę, także teraz jakieś głupia to będziesz zapieprzała 24 godzin na dobę do śmierci przy gówniakach

Gość gość
gość dziś dobrze ci, b o trzeba było drugie zostawić na wpadkę, także teraz jakieś głupia to będziesz zapieprzała 24 godzin na dobę do śmierci przy gówniakach X Zamknij pysk głupia kurfo, Ciebie matka powinna wyskrobac

Gość gość
Nie powiem ze gratuluje, ale kazdy ma prawo do zycia.lepiej oddac do adopcji niz zabic.po 18 rz i tak bedzie zyc na wlasny rachunek, z rodzicami czy bez, zdrowie jest najwazniejsze bez tego nieraz lepiej nie zyc, ale nie sadze ze lepiej umrzec niz byc adoptowanym lub wychowywac sie w domu dziecka

Gość gość
Niech rodzi jasne, a dzieci będą głodem przymierac. Sama pisze, że ich nie stać.

Gość gość
17:23 Nic dodac !!! Każda aborcja czytaj morderstwo to wygodnictwo . lenistwo i brak odpowiedzialnosci . Bzykac sie owszem ale poniesc odpowiedzialnosc to juz nie bo dziecko popsuje figure i obrazek

Gość gość
Mozna zalatwic adopcje ze wskazaniem, moze jakas kobieta bylalby chetna co wzielaby dziecko ale nie alkoholikow i patologii,bo boi sie zespolu poalkoholowego i zlych sklonnosci.tu nie ma co sie bac, widac porzadna rodzina a nie kazdego stac na nieograniczona ilosc dzieci.aborcja to najgorszy wybor, nie decydujcie za dziecko ze lepiej byc zabitym niz oddanym do adopcji,moze ono byloby innego zdania

Gość gość
Usunelam 3dziecko prawie 5 lat temu. Na szczęście nie mieszkam w Polsce. Nigdy nie zalowalam. Wie tylko mój mąż. Wspólna decyzja. Mamy więcej czasu dla siebie. Syn jest już pełnoletni, córka nastolatka, nie wyobrażam sobie mieć przedszkolaka. Nie namawiam do niczego! Po prostu w mojej historii nie ma ani żalu ani traumy.

Gość gość
17:33 Pieprzysz glupoty . na dzien dobry becikowe , 500 plus . jak ja mialam male dzieci mialam 6 tyg macierzynskiego a nie jak teraz rok . a po 6 tyg bezplatny wychowawczy . trzecia ciąże tez mialam nieplanowana i dalismy rade .

Gość gość
Maz niech zarobi na rodzine. A praca nie zajac nie ucieknie. Nie ta to inna. Jeszcze zdazysz sie napracowac. Spedz ten czas z dziecmi.

Gość gość
17:42 Tak jak pisalam wyzej lenistwo i wygodnictwo ale co zasialas to zbierzesz . To cie nie ominie .

Gość gość
a ja tam wolałabym być usunięta niż oddana,

Gość gość
17:39 O jakim wygodnictwie pieprzysz? O jakim lenistwie? Mam urodzić i nie mieć co dac do jedzenia dzieciom czy za co ubrac, bo znowu przez najbliższy czas będziemy żyć z pensji męża tylko już w 5? Jaka figurę i obrazek by mi zepsuło? Sama siebie poczytaj, bo gadasz aby gadać. Patrzę na wszystko, bo urodzić to nie problem tylko za co później utrzymać. Zabezpieczalam się, więc nie pisz mi o braku odpowiedzialności. Tak, wolę przyjąć tabletki kiedy jestem dopiero w 4 tyg niż urodzić i oddać do adopcji, bo Wiem, że gdybym zdecydowała się na urodzenie to dziecko zostałoby z nami, nie potrafilabym żyć wiedząc, że ktoś inny je wychowuje, że powinno być z nami. Po usunięciu też będzie mi ciężko, JUŻ JEST I wciąż się zastanawiam jak przez to przejdę. Gdybym stała z boku, też łatwo byłoby mi oceniać.

Gość gość
Autorko, Mam nadzieję że sama nigdy nie stanę przed takim wyborem. Ty natomiast już zdecydowałaś. To widać w Twoich wypowiedziach. Moja rada jest taka: usiądź i powiedz mężowi o swojej decyzji. Porozmawiajcie! Prześpijcie się z ta decyzja. To musi być Wasza decyzja. Nie patrz na innych bo tak naprawdę znajdziesz tyle samo ludzi którzy powiedzą usuń i tyle samo które Cię za ten pomysł wyklna. To jest Wasze dziecko,Wasze życie i Wasze sumie ie.

Gość gość
17:52 Jakbys zauwazyla po godz nie pisalam do ciebie . ale jezeli uprawiasz seks to skutkiem czasami ubocznym jest ciąza . nie chcesz dzieci to sie nie bzykaj skoro jestes nieodpowiedzialna . proste

Gość gość
Bardzo to przezywasz.Nic nie mam do powiedzenia, zycze tobie jak najlepiej. Ja sama dokonalam dwoch aborcji,ale nie mam wyrzutow,bo nie mialam warunkow. Wiem,ze nasze babki,matki tez sie skrobaly. Teraz tak bardzo najezdzaja na te,ktore nie chca urodzic,a sami nawet nigdy nie przewineli dziecka. Kazdy niech sam decyduje o swoim losie.

Gość gość
17;52 Nigdy nie stalam przed takim wyborem bo nie jestem mordercą !!!! Biore odpowiedzialnosc za swoje czyny .tak jak ktos zabija dziecko to jest leniem i egoista . a ty sobie rób co chcesz ale plony zbierzesZ takie same .

Gość gość
18:02 Nieodpowiedzialna bym była gdybym się nie zabezpieczala, ale my się zabezpieczalismy i stało się, więc daruj sobie.

Gość gość
Ja bym urodziła , nawet nie wiesz ile kobiet ci zazdrości rodzina to największe szczęście, na dom jeszcze nazbieracie pzdr ;)

Gość gość
18 : 07 Nie dosc ze egoistka to jeszcze tępa . Odpowiedzialnosc to nie tylko antykoncepcja tylko jesli jest juz ciąża to odpowiedzalnosc za dziecko .

Gość gość
18:10 Możesz mnie obrażać, wisi mi to. Nie szukałam tu oceny tylko chciałam się wygadać. Koniec końców to ja podejmę decyzje i będę się z nią męczyć do śmierci. Dasz mi na utrzymanie i wychowanie 3 dziecka? Zapewnisz nam dach nad głową byśmy nie bujali się po stancjach? Najlepiej już się nie odzywaj i wyjdź z mojego tematu.

Gość gość
Do tej co pisała o wygodnictwie. A ty zapieprzasz za darmo po pracy do ośrodków i niańczysz dauny i autystykow????? A to dlaczego???? Ty leniwa larwo!!! Won do ośrodka zajmuj się nimi dzien w dzien to będziesz się mogła wypowiadać. Bo przerywa się także ciąże w których dzieci są chore!!! Wiec skoro ty jesteś taka niewygodnicka i pracowita to zaangażuj się w prace społeczna

Gość gość
18:18 Twoje to jest g.... A mieszkanie i budżet to twój problem nie mój .Ty jak ty nieodpowiedzialna kolejny raz zdecydowalas sie na dwoje dzieci ? By sie tulaly po wynajmowanych mieszkaniach ? Hę ? Moze pierwsze mieszkanie a potem dzieci.? A finansowo nie ma dużej różnicy miedzy 2 czy 3 dzieci !!! Tym bardziej przy zapleczu PiSu dla rodzin .

Gość gość
18:23 Bo ci żyłka pęknie i bedzie trup .

Gość gość
"Twoje to jest gowno" "Hę" Jesteś prymitywna. Szukaj gowniaro zaczepki gdzie indziej. Skończyłam z Tobą dyskusje.

Gość gość
Wyskrobaj gowniaka i po problemie.

Gość gość
Miło mi . życzę ci mało odpowiedzalna kobieto zdrowia , milosci i dobrych decyzji . Wiem ze prawda boli ale w koncu ktos musiał ci to napisac .

Gość gość
P.s mieszkanie i budżet to mój problem jak sama napisałas i tak samo moim problemem jest 3 dziecko nie Twoim, więc pozostaw decyzje dla mnie, a nie ujadasz jak chora

Gość gość
Skoro to wszystko twoja sprawa to po co piszesz o tym na pól świata ? Ty chyba mam problemy bi zaprzeczasz sama sobie panno bez dachu nad głową ale z nieidpowiedzualną głową i 3 dzieci .