Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zareagować na obgadywanie pseudoprzyjaciółeczek?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że moje bliskie koleżanki [takie z którymi opowiadamy sobie o naszych troskach, związkach, problemach i z którymi zakładałyśmy kiedyś szczerość] obrabiają mi nieziemsko ‘tyłek’. Spotykamy się raz na jakiś czas na piwo, gadamy czasem przez maile, z jedną z nich pracuję [już niedługo] – nie wiem za bardzo jak mam się zachować. Tym bardziej, że te rzeczy które na głos pochwalają – za plecami zdeptują. Wychwalają pod niebiosa mojego faceta [bez powodu, nikt je o to nie prosi] a między sobą mówią, że mają ochotę się na niego zrzygać [powodem jest fakt, że pod moją nieobecność umył podłogę i generalnie mi pomaga zamiast grać na komputerze i patrzeć jak ja haruję]. Kiedy nie odzywałam się przez cały dzień [via mail] wykombinowały, że robię to po, aby symulować chorobę [pracuję od 15:00] więc dostałam smsa: co jest? Martwię się o Ciebie i kolejnego: no to dobrze, buziaczki, bo się martwiłam a WIEM, że w tym samym czasie brzmiało to: udaje, że jest chora – nie przyjdzie do roboty [a ja zawsze przychodzę]. I bzdety, że zaciągam swojego faceta przed ołtarz [a dobrze wiedzą, że jeśli już ktoś kogoś namawia do ślubu to on mnie – bo to był jego pomysł, on się nieoczekiwanie oświadczył].. Stek bzdur.. a na twarzach fałszywy uśmiech. Jak byście zareagowały laseczki? We mnie krew buzuje i jest mi cholernie przykro, bo ja im zawsze starałam się pomóc, doradzić – jak miałam jakieś „ale” to mówiłam o tym w twarz.. Na dodatek w sobotę nasza wspólna znajoma robi parapetówkę.. Osób będzie niewiele. My cztery i nasi mężczyźni.. Nie chcę tam iść, uśmiechać się fałszywie pamiętając te wredności.. Płakać mi się chce..

Gość gość
Odetnij się od toksycznych osób ,po co ci one żebyś się w*****ala,pomysl czy aż tak ich w swoim życiu potrzebujesz.

Gość gość
jasne ze tak nie warto z takimi się kolegować

Gość gość
to masz towarzystwo :O