Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROGRAMOWANIE

Polecane posty

Gość gość

Czy tylko geniusz może zostać programistą? czy osoba przeciętna również?

Gość gość
zależy w jakim języku i ile chce poświęcić czasu na naukę.

Gość gość
Trzeba miec predyspozycje do tej dziedziny.Praca juniora polega poczatkowo na wklepywaniu samego kodu takze wielkiej filozofii nie ma ale zeby dostac prace trzeba cos umiec.Na pewno matematyka troche sie klania.

Gość gość
chce nauczyc sie programow w jezyku basic na moim commodore c64

Gość Człowiek nikt
Pomimo prób nauki języków C, C++, Visual Basic, Pascal zarówno na kursach, studiach i na własną rękę nie udało mi się tego ogarnąć i ostatecznie wolałem iść w stronę bio-chem.

Gość gość
A.D.O - Analny Dekorator Od‪bytu :P

Gość gość
To wyżej to podszyw. Już wyjaśniam idę do technikum informatycznego. W internecie oglądałam wiele filmików z lekcji programowania ( głównie Turbo Pascal), chyba się nieco nakręciłam, bo boję się, że nie ogarnę tego wszystkiego. W dodatku na wielu forach pisze, że z tym trzeba się urodzić, z matematyki również asem nie jestem.

Gość Kamikamill223
A czy słyszeliście o Agile Manifesto? Z informacji jakie znalazłem na stronie https://leadership-center.pl/2018/07/agile-manifesto/ wynika, że Agile Manifesto opisywał filozofię i sposób podejścia do pracy w taki sposób, żeby była skuteczna, efektywna i satysfakcjonująca. Warto pamiętać, że źródłem całego pomysłu jest świat wytwarzania oprogramowania. Pomimo tego, że manifest jest naprawdę uniwersalny to głównie przebija z niego to, że w organizacjach pojawiają się różne dysfunkcje, które utrudniają życia. Problemem jest to, że są dosyć powszechne. A to dotyczy już każdej dziedziny. Wg. mnie manifest z powodzeniem można zastosować w każdym aspekcie życia.