Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie sądzicie że to jest nie fair że jedynak nie może mieć 500plus?

Polecane posty

Gość gość

To słabe, lepiej namnozyc sie jak wsciekli bo inaczej panstwo nie grantuje?

Gość gość
Nie, to nie program socjalny tylko demograficzny.

Gość gość
skoro demograficzny, to dlaczego dostają też tacy, ktorych dziecko w chwili startu programu mialo np. 15 lat a drugie mialo 16? wszak oni sie wykazali ale x lat temu, teraz się lenią

Gość gość
Pomysl jaka burza bylaby gdyby dostawaly to tylko dzieci urodzone po starcie programu. Przeciez by dopierobyla jazda. To ma zachecic wlasnie rodzicow jedynakow do splodzenia drugiego, a rodzicow pary do kolejnego itd

Gość gość
A prawda jest taka, że mądrych ludzi to w żaden sposób nie zachęca. Kasa to nie wszystko, za 500 zł miesięcznie nie wychowam i niw wykształcę czlowieka i nie kupię sobie wygodnego życia. Do tego nie wiadomo na jak długo ta donacja.

Gość gość
dziś jak najbardziej masz racje, ale przeczytaj tez odmienne zdanie. Zawsze chcialam.miec kilkoro dzieci i w tym upatruje szczescie.niewyobrazam sobie oddac roczniaka do zlobka, dlatego tez dlugo dlugo mialam jedynaka. Nie dopuscilabym do sytuacji by zyc - od - do. Dzieki 500+ jestem w stanie zostac w domu , dopoki dziecko nie pojdzie do przedszkola. Mimo ze meza pensja starczalaby , to niewyobrazam sobie, nie miec jakiejs rezerwy. Odkladam jakies pieniadze co miesiac, choc wiadomo- nie tyle ile moglabym pracujac. Moja nirvana to dzieci i dom pachnacy ciastem, nie potrzebuje przesadnego dobrobytu. Dzidziol pojdzie do przedszkola, ja wracam do pracy i moga zabrac 500+

Gość gość
Nie mam jedno i zarabiam z moim wystarczająco

Gość gość
do gość dziś - jak małpo nie socjalny jak ta cholera ruda z rządu się cieszyła, że ubóstwo wśród dzieci się zmniejszyło

Gość gość
cholery pisowskie za to winny zdychać w wielkim cierpieniu, dopiero teraz ciapate będą do nas przyjeżdżać bo to nacja która się rozmnaża jeszcze gorzej od naszej patologii