Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie byliście w tym roku na zagranicznych wakacjach?

Polecane posty

Gość gość

Jakie kierunki polecacie? Jak cenowo? Z biurem podróży czy wyjazd na własną rękę? W następne wakacje planuje gdzieś polecieć. Syn będzie miał 4 latka.

Gość gość
Jesli ma byc goraco i plazowo, to polecam Grecje, np Krete. Malta - malutki kraj, niesamowita architektura, z plazami gorzej, ale tez jest kilka pieknych. Tani transport publiczny i wszedzie blisko. Na malej powierzchni wiele pieknych miejsc do zobaczenia. Madera - piekna wyspa, gory i Ocean w jednym, dech zapierajace widoki, z plazami rowniez cienko, ale jest kilka takich miejsc. Mili ludzie, rowniez na malej powierzchni wiele ciekawych miejsc. Montenegro - ladny kraj, mniej zorgnizowany od Chorwacji, za to ciekawy, piekne widoki, blisko do Albanii- mozna wyskoczyc na jednodniowa wycieczke..

Gość gość
Jeszcze nie byłam, za miesiąc lecę do nowego yorku. Jaram sie jak fabryka fajerwerków

Gość gość
nigdzie nie byłam bo p***y pisowskie nie dają mi na dziecko 500+ i nie mamy za co pojechać

Gość gość
w Grecji na wyspie Rodos,polecam

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję za wszystkie propozycje ;-) Wolała bym żeby temperatura mieściła się w 25-27 stopniach i żeby był łatwy dostęp do plaży. Lepiej organizować wyjazd samemu czy z biurem podróży?

Gość gość
W tym roku byla Bosnia I Hercegowina- nietypowy moze kierunek, ale naprawde warto. Pieknie. I niedrogo. 6 nocy - my I siedmiolatka - w sumie koszt calkowity a nie zalowalismy sobie dobrego jedzenia, napojow, dobrych noclegow, itd to 5,5 tysiecy zlotych. Miasteczko Mostar, miasteczko Konjic, wodospad Kravica ... pyszne jedzenie czysta przyroda, widoki !!! mili ludzie

Gość gość
tajlandia - 3 tygodnie w lutym, na własną rękę portugalia - 5 dni, jw. sycylia 4 dni, jw.

Gość gość
Byliśmy 2tyg na Florydzie całą rodziną (Ja z mężem, 10latka i 2latka) było przecudownie i tydzień na Santorini we dwoje. Było naprawdę super. Oba miejsca polecam.

Gość gość
27 stopni to pozny wrzesien w Grecji a na Cyprze poczatek pazdziernika. Moze byc sardynia na poczatku wrzesnia.

Gość gość
Kreta z biura podróży. Dziecko 5 lat. Spokojnie możesz taką wyprawę zaplanować sama (są tanie loty do Chanii czy Heraklionu). Ktoś, kto poleca Florydę, ma niezłe poczucie humoru. Też byłam i to kilka razy, są piękne miejsca, super infrastruktura itd., ale koszty takiej wyprawy to kilkanaście tys. zł. Ile rodzin w PL na to stać? Same bilety to już kwota 7,5 tys. (dziecko powyżej 2 lat płaci niestety jak dorosły - pełną stawkę).

Gość gość
Na majówce byłam w Rydze, w czerwcu przez tydzień w Antalyi i we wrześniu w Stanach Chicago-Niagara-Nowy York. W listopadzie jadę do Japonii na dwa tygodnie, ale to częściowo służbowo.

Gość gość
A ja byłam w Bułgarii, bo na tyle mnie stać i tak się zastanawiam, co ja tu robię wśród samych bogaczek... :P Niemniej było super, byłam z Tui i jestem bardzo zadowolona. Lecieliśmy z rocznym dzieckiem.

Gość gość
Ja w tym roku byłam 3 tygodnie na Florydzie. Odkładałam 3 lata.

Gość gość
W tym roku byla Dania i Hiszpania, teraz chcemy odpuscic ferie zimowe i latem do NY leciec

Gość gość
Ja bylam w Polsce- dla mnie to "zagranica" bo mieszkam w Uk ;) a za tydzien sa szkolne ferie I lecimy na tydzien do Grecji

Gość gość
Autorko, jak chcesz temp. do 27 C to w basenie morza Sródziemnego , to tak maj- czerwiec.. Potem to upały sa i do 40 C Ja lubie Hiszpanie i te kontynentalna i wyspowa :) Dla dzieci to polecam ci Majorke, Alcuta dla przykładu. Benidorm czy Alicante.. na kontynencie..Nie wiem czy lubisz ludzi ,bo te akurat kierunki to popularne sa , czy wolisz bardziej ustronne zakątki.. Portugalia, zwłaszcza region Algrave sa cudne z pieknymi plazami.. dla dziecka :) Portugalia jest tez duzo tansza niz Hiszpania.. bardziej biedna bym powiedziała.. sa zakątki gdzie czas sie zatrzymał :) Kanary - w zimie gwarancja tych 25 stopni :) Ja zawsze latam na własna reke.. Znalezc tani bilet to nie filozofia- skyscanner Znalezc i zabukowac hotel proscizna- booking.com Obczaic co ciekawego mozna obejrzec czy co interesujacego jest w okolicy i zaplanowac jakas wycieczke- blogi w necie Jakie rozrywki typu park wodny, delfinarium, kupic bilet - w necie jest wszystko Zorientowac sie czy brac własny samochód badz transport miejski, jaka wypozyczalnia- to samo , net Samemu wychodzi taniej, ale trzeba sie przygotowac i dopiac wszystko. np. 10 dniowe wakacje w maju ( było ponad 25 C ) w Portugali z biletami lotniczymi, hotelem, samochodem, własnym wyzywieniem, biletami do delfinarium czy splash parku , dla 3 dorosłych osob to był koszt ok 2400 zł, gdzie najdrozsze to były bilety lotnicze. I nie, nie bidowalismy , nie po to sie jedzie na wakacje :) Jak nie ogarniasz powyzszego, nie masz czasu itp. zostaje ci biuro podrózy. Nie mam pojecia jakie sa ceny , nigdy nie korzystałam.

Gość gość
A w tym roku byłam na Majorce własnie i w Polsce w Kotlinie Kłodzkiej. Polska to dla mnie zagranica :)

Gość gość
Byliśmy we Włoszech w prowincji Wenecja.

Gość gość
Byliśmy na Kos. Wycieczka z biura podróży, bo nie mieliśmy ani czasu, ani ochoty sami organizować. Decyzję o wyjeździe podjęliśmy z dnia na dzień, poszliśmy do biura, wieczorem pakowanie, kolejnego dnia wylot. No i nie zależało nam na zwiedzaniu, aktywnym wypoczynku itd. Miało być ciepło, miło, totalny reset i oderwanie od obowiązków, nie chciałam myśleć o niczym i zaprzątać sobie głowę hotelem, transportem, jedzeniem itd. Mieliśmy opcję all in, ale jadaliśmy też "na mieście" jeśli mieliśmy taki kaprys.

Gość KasiaJ2
Ja byłam w Turcji w Alanyi w pięknym hotelu otium ;) A jechałam z biurem podróży Coral Travel https://www.coraltravel.pl ;) Biuro podróży bardzo polecam , ponieważ mają przystęone ceny ofert. Firma ma wiele lat doswiadczenia na rynku ;)