Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guzek w piersi, pytania i proszę o wsparcie

Polecane posty

Gość gość
Trzymamy :-) wszystko bedzie dobrze

Gość gość
Hej, wróciłam od lekarza. Mam skierowanie na mammografie, rentgen i jeśli trzeba będę również miała biopsje w poniedziałek. Lekarz znalazł jeszcze jeden guzek w piersi (może to dobrze?), potwierdził tez, ze ten, który ja znalazłam, nie jest łatwy do określenia, gdzie jest jego granica. Nic więcej nie chciała powiedzieć. Co myślicie o tym?

Gość gość
To dobrze, ze tak szybko bedziesz miala wszystkie badania.

Gość gość
Ja myślę że dowiesz sie wszystkiego po badaniach i nie ma sensu gdybać. Jeśli są malutkie co by to nie było jesteś na wygranej pozycji, najwyżej wytną i tyle. Kiedy będą badania/wyniki? Jeśli coś będzie nie tak pewnie od razu ci powiedzą . Moja koleżanka poszła na badania i od razu po mammografi dzwonił dam lekarz umawiać onkologa. Tak więc mimo że jeszcze nie było konkretów juz wiedziała że jest w doopie.

Gość gość
Wszystkie badania i ewentualna biopsje mam mieć w poniedziałek

Gość gość
Rany!! Jutro mam mammografie i rentgen i już się boje! :-(

Gość marecka78
Kobitki, pamiętajcie, badajcie się regularnie. Gdy wcześniej wykryjemy zmiany nowotworowe tym większe prawdopodobieństwo, że zwyciężymy z tym okropieństwem. Sama miałam nowotwór, ale dzięki Bogu łagodny. W tej walce pomogła mi Specjalistyczne Centrum Chirurgii Ogólnej i Onkologicznej - http://chirurgia-onkologia.com.pl/

Gość gość
Trzymaj sie jutro, najwazniejsze bedzie w 1 dzien za Toba, pa ;)*

Gość gość
21:48 dziękuje :-)

Gość gość
Han cos bedzie nie tak to powiedza od razu. Trzymam kciuki

Gość gość
Dziękuje :-)

Gość gość
Jak tam? Ok wszystko? Chyba z 5 min szukałam wątku

Gość gość
Hej dziękuje za zainteresowanie. Dzisiaj miałam mammografie i usg. Okazało się, ze wszystko w porzadku, to jakieś cysty :-)

Gość gość
Suuuper, spokojnej nocy. Zawsze musi byc razem i usg i mammografia.

Gość gość
A jeśli można wiedzieć to co teraz z tymi cystami?,

Gość gość
Mammografia uaktywnia raka! Nam podczas jednego z badań cipki ginekolog doradził i pokazał mężowi jak masować piersi po okresie by nie było raka! Również gdy byliśmy w ciąży pokazał jak uchem mąż ma osluchiwac tętno płodu. Zawsze mąż jest podczas badań zabiegów i wspierał porody i to było również ważne bo karmiłam zaraz po urodzeniu nim mąż przeciął pepowinę jest to istotne bo dziecko pije siarę działa jak antybiotyki i równocześnie odkleja się lepiej łożysko. Nie ma bolesnej skrobanki bo obecność męża powoduje spokojniejszy poród odbierany przez położne! A mamy prawo do obecności osoby bliskiej nawet w szpitalu podczas badań zabiegów itd... gdy ginekolog wyprasza jest zboczencem jak ten gwałcący pacjentki ginekolog z Zabrza i kolejny..."Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza "

Gość gość
21:23 Jasne. ponieważ nie bolą mnie piersi (czy tez cysta), lekarz postanowił nie odprowadzać płynu z tych cyst i po prostu je zostawić.

Gość gość
Nie wiedziałam, ze mamografia jest zawsze robiona z usg. To moja pierwsza. Wcześniej miałam tylko usg.

Gość gość
Tzn ze na usg może być czysto a na mammografi nie?

Gość gość
Super ze wszystko dobrze

Gość gość
Bardzo sie ciesze :)))

Gość gość
Mammografia i USG uzupełniają się. USG daje lepszy obraz przy gruczolowej budowie piersi, a mammografia - tłuszczowej. Ponieważ u większości kobiet piersi są najpierw bardziej gruczołowe, a potem tłuszczowe, to młodszym zaleca się USG a starszym właśnie mammografie. Ale nie jest to reguła i faktycznie pelna diagnostyka to obydwa badania.

Gość gość
Czyli jak zrobiłam usg i wyszło 0zmian to niemam się z czego cieszyć bo i tak mogę coś mieć? Kiedy pierwsza mammografia? Mam 37lat i usg zrobiłam tylko dlatego że miałam w pakiecie „przeglądu”

Gość Stefania

Zastosuj jak najszybciej najmocniejsza pastę cbd 50%, nie ma na co czekać, trzeba brać każda zmianę pod uwagę, bo później może być za późno. Ja kupuje taka z certyfikatem z jednego sklepu i po 8 miesiącach zmiany zniknęły. Nie poddawaj się, myśl pozytywnie! 

https://oazanatury.eu/pl/c/Pasty-CBD/13

Gość Desy87

Guzek w piersi to nie wyrok. Ja mam w domu rękawicę FemiGlove do profilaktyki w domu. Badam swoje piersi zawsze w ten sam dzień każdego cyklu. I parę miesięcy temu znalazłam mały guzek. Też cholernie się bałam, ale szybko poszłam na USG i do specjalisty. Okazało się, że to niegroźna torbiel, ale od czasu diagnozy po dzień odebrania wyników to był koszmar. Dziś dalej korzystam z rękawicy i jestem dobrej myśli. Swoją rękawicę kupiłam na stronie naturalnaplodnosc.