Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzenie mojego dziecka strasznie długi proces

Polecane posty

Gość gość

Mój syn już ponad dwa i pół miesiąca można powiedzieć chodzi. Tzn jest to chodzenie od mebla do mebla w domu i to są bardzo krótkie odcinki. Na zewnątrz zaś potrafi przejść 30 metrów na przykład albo i więcej ale nadal wg mnie nie potrafi chodzić. Przykład? Bawimy się zazwyczaj ma macie na zewnątrz więc na noc chowam ją pod schody. Chce rano matę wyciągnąć ale nie dam rady choć to tylko nachylenie się i dosłownie jednen ruch ręka. Bo gdzie mam wtedy podziac dziecko. Gdybym to postawiła na kostce brukowej od razu by upadl bo nie stoi na tyle stabilnie by to choć na chwilę zostawić. I żebym ja taka mate mogła wyjac to muszę najpierw zanieść dziecko do domu do końca albo do łóżeczka by tylko wyjac głupią mate z pod schodow. Takich przykładów jest milion i mam już zajechny kręgosłup. Czy u was też to tak długo trwało zanim zaczęło dziecko chodzić normalnie? Spotkałam babę z dzieckiem w przychodni i ona mówiła że jak jej córka raz sama poszła to już chodziła. Koleżanki córka dajmy na to trzy tyg wcześniej robiła sama 3 kroczki A po tych trzech tyg jak były u mnie to już dziecko samodzielnie chodziło ani razu do niej koleżanka nie wstała jak była u mnie z 3 godziny A ja utyrana spocona i nachylona non stop bo niby chodzi ale chu./ja chodzi. Ile to jeszcze potrwa. O ile na trawie to stawiam i jakoś idzie wiadomo non stop się przewraca ale idzie nawet wręcz biegnie o tyle na podłodze to by się zabil

Gość gość
Słownik zmienia mi słowo go na to

Gość gość
Ile ma dziecko miesięcy? Mój syn zaczął chodzić mając ponad 14 miesięcy, także od stawania przy meblach do samodzielnego chodzenia była długa droga. Ale jak zaczął chodzić to robił to już bardzo stabilnie. Może Twoje dziecko też jeszcze się boi. Zresztą co za problem wziąć Go na ręce i schylić się po matę pod schodami??? Zaraz zrobi się i tak chłodno i bedziec w domu:)

Gość gość
Chodzi O to że on naprawdę pokonuje długie dystanse już od bardzo dawna A co z tego skoro nie stoi nawet stabilnie. Przewraca się. Praktycznie 3 miesiace "Chodzi " ale naprawdę nie idzie to w ogóle w dobra stronę. Nic się nie poprawia. Dystans coraz dłuższy ale techniki zero. Dziecko ma 13 mies

Gość gość
A byłaś u ortopedy jak zaczynał chodzić?

Gość gość
Nie byłam u ortopedy

Gość gość
Dziewczyno czym się martwisz? Im później dziecko zacznie chodzić tym lepiej dla jego kręgosłupa i każdy dobry pediatra Tobie to powie. Wiem bo sama jestem lekarzem. Niektóre dzieci zaczynają chodzić jak mają 18mcy dopiero ale za to od razu chodzą bardzo stabilnie. Moja córeczka miała 8mcy jak chodziła przy meblach, sama zaczęłam biegać mając niecałe 12mcy. Synek miał 14mcy i od razu chodził bardzo ładnie aż się wszyscy dziwili. Każde dziecko ma swoje tempo!!!

Gość gość
Proponuję konsultacje z ortopedą bo to dziwne. Wiadomo że dziecko od razu nie biega ale pamiętam że mój mały stał stabilnie i ruszał. Fakt zaczął chodzić dosc szybko 10. 5 miesiąca. Przewracal się ale podnosił i szedł dalej. Ale ja mało co go nosiłam że względu na problemy z kręgosłupem więc musiał sobie radzic :)

Gość gość
Moze zdążył się wycwiczyc bo majac 9 miesięcy chodził przy ścianie meblach za rękę. Ale za to nie raczkowal i też źle bo duże problemy z mowa mieliśmy.

Gość gość
U nas cwiczy chodzenie od ponad miesiaca inadal nie chodzi, a przy meblach chodzi juz z 4 miesiecy.