Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pielgrzymka do Wiednia

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Za kilka miesięcy nasza parafia planuje pielgrzymkę do Włoch (poza Rzymem i Watykanem chcemy odwiedzić też Asyż, czy San Giovanni Rotondo) i tak sobie myślimy żeby w drodze powrotnej na jedną noc zatrzymać się też we Wiedniu. Szukamy przewodnika na miejscu – jesteście w stanie kogoś podpowiedzieć z doświadczeniem w oprowadzaniu grup właśnie w stolicy Austrii? Rzecz jasna najbardziej zależałoby nam na zwiedzeniu obiektów sakralnych, ale nie tylko ;-)

Gość gość
Bardzo dobre podejście do grup pielgrzymkowych ma p. Rudecka. Ja bym ją polecał. Wie co pielgrzymi chcą zobaczyć (nie proponowała nam oglądania galerii handlowych...). Wycieczka trwała dobre 2 godziny, intensywnie, ale z drugiej strony w takim tempie, żeby nikt nie musiał biegiem lecieć...Powiem krótko – zakochałam się w Wiedniu od tamtego wyjazdu.

Gość Darkkssius
Niestety nie znam nikogo kto mógłby pomóc wam w zwiedzaniu i oprowadzaniu. Mogę jednak podopowiedzieć ci coś o czym wielu ludzi zapomina podczas organizacji takich wycieczek. Mówię tutaj o dodatkowym ubezpieczeniu w podróży jak np. https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/ubezpieczenie-podrozy taki wyjazd to z pewnością czas beztroski, co bardzo często kończy się w dość przykry sposób. Dużo ludzi żyje w przeświadczeniu, że w wakacje nic złego stać się nie może, a wręcz przeciwnie. W tym okresie dużo łatwiej o wypadek, dlatego zabezpiecz się odpowiednio wcześniej.

Gość arek
Dnia 3.09.2018 o 15:45, Gość gość napisał:

Bardzo dobre podejście do grup pielgrzymkowych ma p. Rudecka. Ja bym ją polecał. Wie co pielgrzymi chcą zobaczyć (nie proponowała nam oglądania galerii handlowych...). Wycieczka trwała dobre 2 godziny, intensywnie, ale z drugiej strony w takim tempie, żeby nikt nie musiał biegiem lecieć...Powiem krótko – zakochałam się w Wiedniu od tamtego wyjazdu.

Rowniez polecam

Gość marta

Uwielbiam okres świąteczny w Wiedniu. Do tego również te kilka dni zaraz po nowym roku. Cudowny czas na odpoczynek. Jeżeli chcecie zwiedzić kilka ciekawych miejsc to warto zajrzeć na stronę przewodnika po Wiedniu www.przewodnik-wieden.pl/. Myślę, że będzie bardzo zadowoleni z takiej wycieczki!