Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdybym umarl teraz

Polecane posty

Gość gość

to by nikt nie zauwazyl moi rodzice tez by nie zauwazyli nikt sam jestem w świecie placze

Gość gość
mam tak samo,prawie tak samo

Gość gość
daj maila ile masz lat?chcesz o tym pogadać?

Gość gośćS
nie mów tak,myśli mają moc sprawczą.nie kuś losu

Gość Ktos zupelnie obcy
Ja umieram kazdego dnia i tez nikt tego nie zauwaza. Rodzisz sie ,zyjesz i zazwyczaj umierasz sam. To ze jeszcze jestem na tym swiecie to zawdzieczam Panu Bogu,ale bardzo sie mecze. Wiec przestan sie uzalac i wez sie w garsc,nikt za Ciebie zycia nie przezyje,bo prawda jest taka ze kazdego dnia ktos umiera. Teraz myslisz o sobie a nie modlisz sie za tych co juz umarli badz naprawde sa w konaniu i umieraja. Tez kiedys bylam taka egoistka,ale przestalam nia byc i mysle o zmarlych,ktorzy potrzebuja modlitwy i umierajacy ktorzy jej takze potrzebuja. Kazdego smierc czeka ...pytanie tylko jaka? Czy lekko Cie potraktuje czy tez bedzie brutalna. Tego nie wiesz,ale mozesz modlic sie o dobra smierc...wiem ze to jest dosc dziwne ,ale nie wiesz jaka smierc poniesiesz i nikt tego nie wie,wiec przestan uzalac sie nad soba i czlowieku zyj poki mozesz.

Gość Ktos zupelnie obcy
https://youtu.be/HFKUFzI2tA0 Masz tu gotowca i przestan marudzic,bo male dzieci umieraja ,mlode osoby,ktore niespodziewaly sie tego ze beda krotko zyc. Nie znasz dnia ani godziny...wiec zrob cos ze swoim zyciem i przestan sie uzalac.

Gość gość
No i? Codziennie umierają miliony i co w związku z tym? Sugerujesz komuś że ma się uzalac nad innymi bo umarli i jednocześnie przestać się uzalac nad sobą? Chcieli żyć ale umarli no przykre ale co to ma wspólnego z autorem? On może nie chce i co ma się czuć winny bo jakieś dziecko zginęło? Co to za filozofia?

Gość Ktos zupelnie obcy
Nie chodzi o to ze ma sie czuc winny tylko chodzi o jego podejscie do smierci. Kazdy kiedys odejdzie i zazwyczaj czlowiek wtedy jest sam...jeszcze nie umiera a juz sie przejmuje tym czy ktos po nim zaplacze,zamiast martwic sie o swoja dusze i to czy smierc bedzie lekka czy tez ciezka. Nawet nie masz pojecia jak czuje sie czlowiek kiedy umiera a nie moze umrzec to straszne uczucie i lepiej odmowic pacierz nawet w konaniu jesli jeszcze czlowiek moze.

Gość gość
Sam sobie przeczysz. Jeszcze nie umiera a już ma się martwić czy będzie miał letko czy cienszko śmierć. To rzeczywiście jest bardzo logiczne.

Gość Ktos zupelnie obcy
Autorze mowisz o umieraniu,a wiesz co to jest potworne cierpienie i bol? Jesli nie ,to skoncz to uzalanie sie nad soba i przestan byc egoista. Takie gdybanie do niczego nie prowadzi,bo czlowiek nawet moze zachorowac na grype i tez moze umrzec. Radze bardziej zastanowic sie nad swoja dusza bo Ona jest niesmiertelna,cialo jest tylko narzedziem do tego by zyc tu na ziemi. Troszcz sie o swoja dusze zanim umrzesz

Gość gość
Odbierasz prawo do narzekania ludziom którze nie wiedzą co to ból i cierpienie i nazywasz ich egoistami. Jakaś ta twoja dusza świeża chyba...

Gość Ktos zupelnie obcy
Wlasnie chodzi o to ze mozna sie modlic za wczasu,aby wyprosic u Pana Boga lagodna smierc,albo by Matka Boza skrucila meki kiedy czlowiek bedzie w konaniu.

Gość gość
Ja pjerdolę

Gość Ktos zupelnie obcy
Nic nie rozumiesz i nie masz pojecia co piszesz. O moja dusze sie nie martw tylko o swoja ,skoro nie wiesz co to bol ,cierpienie i umieranie. Dobranoc.