Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ocencie zachowanie mojej 4 letniej corki.

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie, sporo sie teraz mowi o Aspergerze i tym podobnych zaburzeniach. Ostatnio przygladam sie corce, jak odbieram ja z przedszkola, cora czesto siedzi przy stoliku i np. cos uklada, rysuj****awi sie magnesami. Nie biega z dziecmi. Pytalam pani z przedszkola, mowi, ze za dnia bawi sie z dziecmi chetnie, lubi w nimi zabawy ruchowe, ale faktycznie czesc czasu spedza sama. Niedawno jeszcze slabo mowila, ale ladnie nadrabia, zadaje mnostwo pytan, opowiada. Mam starszego syna, ten nie potrafil bawic sie sam nawet 1 min i tak ma do dzis. Corka np. lubi bawic sie sama lalkami, prowadzic dialogi itp. A jak wasze dzieci ? Caly dzien sprdzaja z rowiesnikami? Aha pani mowila jeszcze ze corka nie zawsze lubi zabawy w kolku, woli takie swobodne zabawy z np. 2 dzieci.

Gość gość
Mój syn do pewnego czasu był wycofany z grupy.Po czasie się zmienił. Miał też problemy ze słuchem ale odkąd z uszami jest lepiej to i z kontaktami z rówieśnikami również jest lepiej.

Gość gość
Wypowie sie jeszcze ktos ?

Gość gość
Moja córka też się bawi sama lalka i, prowadzi dialogi ma 4 latka. W przedszkolu też jak ja odbieram bawi się sama a inne dzieci oglądają bajki. Nie widzę w tym nic dziwnego każde dziecko ma inny charakter. Może twoja córka jest typem samotnika. Nie szukaj jej choroby na siłę. Skoro Pani z przedszka nie widzi w jej zachowaniu nic dziwnego to czego ty się doszukujesz?

Gość gość
ja do tej pory unikam towarzystwa, nikt nigdy nie wymyslal mi takich chorob!!!

Gość gość
Może np. słabo widzi. Sprawdź jej wzrok. Może to jakaś odmiana mutyzmu. Nie, nie chodzi o polskie rozumienie niemoty, to znacznie bardziej skomplikowane, ale da się wyleczyć, choć fachowców, zarówno od określenia jednostki, jak i od wyboru terapii w Polsce zbyt wielu nie znajdziesz. Poczytaj więcej o mutyzmie.

Gość gość
Nie, moja corka chetnie rozmawia z dziecmi w przedszkolu. Nie ma problemow z podtrzymaniem rozmowy. Ona po prostu nie ma takiego pedu za grupa. Dzieci razem sie czyms zachwycaja, robia, a ona np. sobie koloruje. Choc ogolnie dzieci lubi i potrafi sie z nimi bawic.