Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ryzyko zajścia w ciążę jest duże???

Polecane posty

Gość gość

Z góry przepraszam za rozpisanie się,ale chcę wszystko dokladnie wytłumaczyć. 3 tygodnie temu zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne Vines, byl to 5dzien miesiączki jednak przez 2miesiace przed Vines bralam duphaston i dzięki temu bylam zdaniem mojego ginekologa zabezpieczona już od pierwszego dnia brania Vines. Niestety 3 dni przed zaczęciem tabletek musialam zaczac brac antybiotyk Ospen. Ginekolog powiedzial, ze nie obniży on skuteczności moich tabletek,byleby brac w odstępach godzinowych. Na ulotce Vines takze nie ma nic o obniżeniu przez antybiotyki ani substancje ktore zawarte sa w antybiotyku. Jednak dla świetego spokoju wolalam przeczekać branie antybiotyku i 7 dni po wzięciu ostatniej tabletki nie doszło do stosunku. Czy teraz przy stosunku ryzyko zajścia w ciążę jest duże? Z góry dziękuję

Gość Princessinthesky
Skoro nie bierzesz antybiotyku już to nie. A nawet jakbyś brała to raczej minimalna różnica

Gość gość
Skoro ginekolog powiedział że nie obniży ten antybiotyk skuteczności tabletek to ja bym mu zaufała, z tego co wiem tylko niektóre antybiotyki obniżają skuteczność tabletek, może ten który brałaś akurat nie obniża, też nie raz brałam antybiotyk przy tych tabletkach i wszystko gra!