Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieśmiałość

Polecane posty

Gość gość

Mam 35 lat i jestem bardzo nieśmiały, niepewny siebie. Wiem, że głupio pisać takie rzeczy w pewnym wieku, ale przez tą nieśmiałość nigdy nie byłem w związku, nie mam nawet znajomych, mam słabo płatną pracę. Czy jest jeszcze szansa, by w tym wieku coś zmienić?

Gość gość
warto udać się do psychologa

Gość gość
Kobieta odpowiednia i nauczy ci jak sobie z tym poradzić, we dwoje oduczysz się samotności.

Gość gość
Zawsze jest jakaś szansa. Faktem jest jednak, że najlepszy okres do pozbycia się nieśmiałości to lata szkoły średniej i studiów czyli pomiędzy 16 a 25rokiem życia.

Gość Człowiek nikt
gość dziś Zgadzam się. Później nawet gdy pojawi się śmiałość to i tak będzie się miało ból tyłka do końca życia, że ominął ciebie najfajniejszy okres życia.

Gość gość
nieśmiałość to obawa przed reakcją innych, po prostu olewaj reakcje, nie analizuj jej tylko gadaj z ludźmi

Gość gość
gość dziś zmuś się do rozmowy z ludźmi przez prace z ludźmi, np na telefon lub jakieś choćby rozdawanie ulotek, nauczysz się przyjmować odrzucenie i pomimo tego działać dalej, co przyda się w dalszym życiu

Gość gość
Znajdź dziewczynę która jest wesoła, uśmiechnięta, wygadana, przeciwieństwo ciebie i ci się wtedy uda.

Gość gość
15.26 No to mieszczę się w normie. Śmiałość pojawiła się u mnie w wieku 22 lat kiedy to po raz pierwszy porządnie pobaraszkowałem z dziewczyną. Do tego momentu jedynymi formami intymności z dziewczynami było trzymanie się za rączki i przytulanie.

Gość gość
Nieśmiałość wynika z temperatmentu Hipokratesa, czeba nauczyc sie z tym rzyc