Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Praca za granicą a dziecko

Polecane posty

Gość gość

Piszę tutaj gdyż mam pewien problem. Mianowicie, mam roczne dziecko,nie jestem z jego ojcem. Olał nas w 100% alimentów też nie płaci. Od rodziców moich w wielu sprawach nie mogę liczyć na pomoc gdy coś nie jest po ich myśli,tak więc muszę liczyć na siebie. Wynajmuje mieszkanie, póki co jestem na urlopie rodzicielskim, który zaraz mi się i tak kończy. Z zawodu jestem cukiernikem jednak niewiele z tego potrafię gdyż standardowo jako uczennicy kazali głównie latać ze szmatą i miotłą. Niedługo egzamin czeladniczy. Nie mam co liczyć na jakieś pieniądze od rodziców gdyż sami splacaja zachowki itp. Różnie zresztą może w życiu być, a wiadomo że lepiej być niezależnym. Właśnie dziś dostałam pismo iż nie otrzymam mieszkania komunalnego,bo wynajmowane mieszkanie przekracza "normy". Chciałabym zapytać co mogę zrobić,jak to wszystko wygląda. Gdzie zarobie najwięcej jako cukiernik lub w ostateczności w pracy na magazynie? Najważniejsze oczywiście co wtedy zrobićz dzieckiem? Z sobą nie chcę go zabierać gdyż będę chciała skupić się tylko i wyłącznie na pracy, aby oszczędzić na WŁASNE mieszkanie. Od kiedy najwcześniej można wydać dziecko do internatu/bursy/ tym podobnej placówki? Jak wygląda to wszystko w takich placówkach? Co gdybym nie mogła w razie konieczności wrócić do kraju np gdyby dziecko było niegrzeczne? Bez hejtu proszę, tylko osoby poważne i obeznane w temacie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować