Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale fajnie jest mieć ojca pracującego w sejmie jako księgowy.

Polecane posty

Gość gość

W sejmie, oraz pozostałych obiektach skarbu państwa, pracownicy mają obowiązek wymieniać sprzęt komputerowy (drukarki, pc, monitory, myszki, klawiatury, itp) co dwa lata. Cały ten sprzęt jest kupowany z pieniędzy publicznych. I ta wymiana jest obowiązkowa nawet jeżeli sprzęt jest w 100% sprawny to i tak zarząd obiektu ma prawny nakaz pozbyć się go (każdy wtedy może legalnie zabrać sobie do domu). No i większość pracowników instytucji publicznych, w tym i mój ojciec, ochoczo to wykorzystuje do darmowego finansowania sobie sprzętu gamingowego z najwyższej półki. Właśnie wczoraj otrzymałem od taty prezent z okazji takiej wymiany - komputer PC wart tak na oko z 15 tysięcy, monitor 32 cale 8k wart kolejne 8 tys, topowy model klawiatury logitech oraz myszkę Asus ROG Spatha. No i chciałbym serdecznie wam wszystkim (podatnikom) podziękować za nieświadome ufundowanie mi tego fantastycznego sprzętu! :D

Gość Podatnik
A proszę bardzo :D

Gość gość
Też proszę:D Ale fajniej mieć ojca spawacza w Austrii, który wysyła kasę żonie w Polsce. Wtedy nowe 15 tys. jest co miesiąc na domowym koncie:D

Gość bazienka
i gnijesz na kafe z tkaim ojcem? uwazaj bo uwierze ;)

Gość gość
bazienka wie wiele o gniciu na kafe xD