Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CC na zadanie to tchorzostwo!

Polecane posty

Gość gość

Jw. Nie pisze o CC ze wskazaniem, a o tych kupionych, bo przeciez to tchorzosto. Skoro kobieta nie jest w stanie przezyc kilku godzin bolu dla dobra dziecka, nie bedzie tez w stanie w pelni poswiecic sie dziecku. Ciekawe czy jakby tak zrobic statystyke, to czy slusznie przypuszczam , ze dzieci rodzone z ccna zadanie, szybciej laduja w zlobkach i przedszkolach, a mamusia ucieka od obowiazku opieki, do pracy. Duzo mniej meczy praca za biurkiem , niz bieganie i opieka nad roczniakiem, dwulatkiem.

Gość gość
A jeżeli tak, to co z tego..Myślisz, że męczennice mają monopol na macierzyństwo? Kobiety którym nie chce się rodzić naturalnie albo żyć tylko dla dzieciaka, które zrzucą chętnie opiekę na inne osoby lub instytucje też mogą. Ich broszka.

Gość gość
18:15 to po co im to dziecko, skoro nie chca sie nim zajmowac? Czy to by " na starosc podal szklanke wody" jest wystarczajacym powodem, by powolywac na swiat niechciane dziecko?

Gość gość
Ja piertole , ilez tych tematow tutaj jeszcze zalozycie , do obrzygania juz to jest :o

Gość gość
no widzisz...a ja w swojej rodzinie mam osobę wymęczoną porodem naturalnym, przy użyciu vacuum i jej dziecko (jedynak) jest dzieckiem żłobkowym. Twoja teoria jest z doopy i może niech jeden drugiemu do niej nie zagląda.

Gość gość
do obrzydzenia sa historie kobiet ktore rodzily 12-18-24 h i dluzej bo jakiemus doktorkowi szkoda limitow nfz, bo wie ze jutro przyjdzie pacientka i da mu w lape za cc. A po tych 24 h i tak zrobi cc, bo musi, mimo ze mogl ulzyc juz kilka godzin wczesniej, ale trzyma kobiete w meczarni, wierzac ze ta sie zlamie i w koncu da w lape!

Gość gość
Wg moich obserwacji (z mojego otoczenia) jest tak jak napisałaś: mamy po cc na życzenie niemal od razu wracają do pracy, a mamy po porodach sn wykorzystują urlopy wychowawcze :)

Gość gość
Ten temat byl juz omawiany tysiac razy, jaki cel jest walkowac w kolko to samo? Trzebamiec cos nie tak z deklem

Gość gość
za tydzien mam cc na zyczenie w priv clinika po roku dziecko zlobek bo kredytu mi nieoplacisz niejedna by se w dokmku posiedzial a nie moze a sposob porodu to moj wybor na szzescie go mam.

Gość gość
Przez te cc na życzenie, są mocne są opóźnienia, gdy jest wskazanie do cc (że może jednak kobieta i dziecko dadzą radę), a potem nieszczęścia z niedotlenieniem dziecka. A to dlatego, że nie może być za dużo cc w szpitalu (te na życzenie wykorzystują limit). Niestety.

Gość gość
P********z jak potluczona autorko.

Gość gość
Rodziłam dwa razy sn, dzieciaki chodziły do żłobka i przedszkola, bo nie miałam roku macierzyńskiego. Wiec chyba twoje teoria nie bardzo ma się do rzeczywistości.

Gość gość
Ja miałam cc na życzenie, w publicznym szpitalu. A Ty autorko możesz sobie jedynie ponarzekać anonimowo w internecie.

Gość gość
cos innego przymus powrotu do pracy, a cos innego mozliwosc zostania z dzieckiem. Gdybys miala mozliwosc bez utraty standardow zycia, zostac do 2-3 urodzin dzieci w domu - zostalabys?

Gość gość
Nie, nie zostałabym.

Gość gość
to po co Ci te dzieci? Bo tesciowa napierala? Czy zeby ktos szklanke wody na starosc podal?

Gość gość
19.27 Bredzisz. To, że kogoś męczy małe dziecko, nawet własne i mam woli iść do pracy, nie znaczy, że to dziecko nie kocha. Wystarczy, że dziecko podrosnie, a będzie miało najlepsza mamę na świecie, aż do ostatnich dni swoich lub tej mamy.Generalizujesz. Życie dziecka to nie tylko pierwsze 3 lata. I pisze to ja, która siedziała z dziećmi aż poszły do szkoły, ale wiem, że życie, ludzie i same dzieci są rozne.

Gość gość
idz stad, siedzenie z dzieckiem w domu ,az nie pojdzie do szkoly, jest jeszcze bardziej chore niz oddanie roczniaka do zlobka z cc na zyczenie razem wziete!

Gość gość
19.39 Sama idź. Czyli co?? W każdą stronę, jak człowiek nie zrobi, to źle? Tylko jeden model życia, niby twój, jest ten właściwy? Idź się leczyc.

Gość gość
nie nie jest. Dziecko nie jest Twoja lalka, potrzebuje rowiesnikow do prawidlowego rozwoju emocji, a kobieta nie jest malpka do sprzatania i gotowania, dla zachowania zdrowego umyslu, nawet najwiekszy introwertyk potrzebuje ludzi!

Gość gość
Autorko, jesteś śmieszna, ja miałam cc elektywne w prywatnej klinice, ale nie nazwałabym tego tchórzostwem, tylko troską o dobro dziecka, tak jak określiła to moja neonatolog (wskazania do cc miałam, ale nie honorowane w publicznym szpitalu). Z dzieckiem obecnie 3 letnim jestem na wychowawczym i karmie piersią. Zawiesiłam swoją karierę na ten czas bez szwanku dla niej.

Gość gość
19.46 Sorry,ale gdzie napisałam, że moje dzieci nie chodziły do przedszkola? Chodziły od lat 3. Ja wtedy miałam czas na spotkania z ludźmi. Z koleżankami. Z całą masa znajomych. Miałam czas dla siebie. Nie oceniaj według własnych schematów. To, że byłam tak długo w domu, nie znaczy, że dzieci nie spędzał czas z rówieśnikami w przedszkolu.

Gość gość
Ojojojjjj się nie posssrakaj jedna z drugą. Załatwiłam se cc bo jestem na tyle ogarnięta życiowo ze MOGŁAM, STAĆ MNIE BYŁO. Chce i mam i dziecko tez chciałam i tez mam a co! Mogę robić co mi się podoba. W żłobku nie było-zatkało kakao????!

Gość gość
to przeczytaj jeszcze raz! Cos tam baklam o wskazaniach do cc, czy jednak nie? Nie jestem lekarzem, nie kwestionuje rodzajow wskazan do cc i ich rzetelnosci. znaczy obibok i pasozyt na koszt meza, no tak, mozna tak tez, albo mopsiara, sama nie wiem co gorsze.

Gość gość
19:54, gorsze jest wpieprzanie się innym do łóżka i portfela

Gość gość
znaczy obibok i pasozyt na koszt meza, no tak, mozna tak tez, albo mopsiara, sama nie wiem co gorsze Xxxx Haha. Hahaha. Ha. I znowu Generalizujesz. Wsadzasz do jednego, a dokładniej dwóch worków. Bo twoim zdaniem można tylko tak albo tak żyć,? A nie pomyślisz, że mogłam być z dziećmi, bo miałam własne pieniądze? Nieee. Wiadomo, lepiej zaszufladkowac.

Gość gość
ja sie wpiepszam, przeciez sama mi sie zwierzasz, tylko wyciagam wnioski, sluszne jak mniemam, skoro zostalam posadzona o wpiepszanie sie :D

Gość gość
Jestem prawiczkiem ale powiedzmy po ogarnieciu pusi lepiej podobno cc bo nie będzie potem luzu w seksie.

Gość gość
19.58 wpis To nie ja pisałam. Więcej ludzi ma cie za wariatke.

Gość gość
przeciez napisala ze dzieciaki byly w przedszkolu gdy ta hulala po znajomych! To jak siedziala z dziecmi w domu? Oddala komus na " wychowanie" a sama w tany , a jak jeszcze za jakiez " swoje pieniadze"np ze spadku , to dopiero niedojzalosc i nieodpowiedzialnosc, bo przeciez kasa kiedys sie skonczy, a dziecko to skarbonka bez dna!