Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki

Polecane posty

Gość gość

Zapomniałam wziąć tabletkę anty. powinnam wziąć ja o 18 wzięłam o 8 rano. Od 5 miesięcy zazywam tabletki anty. Czy jest ryzyko zajścia w ciążę? Piszą że zależy w jakim jest się cyklu czyli w którym tyg jest się opakowania tabletek ? Bo już nie kumam, jestem mama karmiącą i jeszcze nie było okresu od porodu, więc nie wiem w jakim cyklu jestem. Za głupie kom bardzo ale to bardzo dziękuję;)

Gość gość
Jakie to tabletki?

Gość gość Izabela
No właśnie jakie to tabletki. Przy mojej belarze jakbym zapomniała o tabletce ale wzięłabym ją do 12 godzin, to antykoncepcja byłaby zachowana; powyżej 12 godzin już nie i wtedy musiałabym się dodatkowo zabezpieczać 7 kolejnych dni. W swojej ulotce też można sprawdzić.

Cześć dziewuchy. Mam mały problem, który pewnie spędzi mi dzisiaj sen z powiek... Otóż, od czterech miesięcy stosuję tabletki Vibin. To moja pierwsza antykoncepcja hormonalna, póki co wszystko w porządku, zawsze regularnie zażywane. Wczoraj miałam ostatni, siódmy dzień przerwy (wtorek), dzisiaj o godzinie 14 powinnam przyjąć pierwszą tabletkę z nowego blistra, natomiast o godz. 9:00 współżyłam z partnerem. Tabletkę przyjęłam o godz. 12:30. Czy mam powody do obaw? Czy jeszcze byłam chroniona czy mogę iść palnąć się w łeb? Przeszperałam wszystkie chyba możliwe fora, ulotkę maltretowałam setny raz ale nie napotkałam się nigdzie na podobne pytanie.

Gość gość
Wszędzie o tym mówią i piszą, nawet mnie kilkakrotnie lekarz powtarzał, że jak zapomnę tabletkę wziąć o stałej godzinie i jeśli przyjmę ją do 12 godzin to wszystko będzie w porządku. Jeśli przekroczę ten czas to pozostaje dodatkowe zabezpieczanie się przez tydzień.