Gość gość Napisano Wrzesień 4, 2018 Witam, otóż mam pewien problem. Od połowy czerwca jestem posiadaczką mieszanki dwóch spanieli (angielskiego i myśliwskiego) teraz mały ma prawie cztery miesiące (przez nachalne zachowanie bylych posiadaczy go odebrałam go gdy mial 3tygodnie).Niestety mam z psem problem, który jest uciążliwy. Pomimo wyprowadzania go 4 razy dziennie rano przed szkola i południem zaraz po niej oraz wieczorem wchodzimy na dłuższy spacer z racji tego, iż otaczają nas lasy i pola. Z racji, że przesiaduję do późna wychodzę z nim jeszcze na szybkie siku zanim pójdę spac. Wczesniej załatwiał się na przedpokoju jeśli musiał (bo do kuwety i mat nie udaje sie go namówić -myśli, że to posłania) teraz załatwia się rzadziej jednak robi to wszedzie gdzie popadnie łóżko czy poduszki do kanapy nie są dla niego problemem ponieważ i tak siedząc na nich potrafi się załatwić. Drugi problem jest to kradniecie jedzenia. Karmię go trzy razy dziennie wedlugtmiary podanej na tyle karmy firmy Purina (oczywiście dla szczeniąt) Trzecim problemem jest to, że pies niszczy dosłownie wszystko a najbardziej buty. Pomijając moje eleganckie szpilki to po butach mojej siostry według mojej mamy miarka się przebrała. Nie mówiąc już o kablach, które tez padają jego ofiarą. Domownicy wiedzieli z czym wiąże się posiadanie psa i okres szczenięcy jednak mama ma dość niszczenia rzeczy przez psa i chce go komuś oddać. Nie chcę tracić przyjaciela z powodów ktore lepiej jakby zostały znane tylko mi. Jak nauczyć czegoś psa i co może oznaczac jego zachowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach