Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość biedy.

Polecane posty

Gość gość

Płakać mi się. Mam dość biedy. Mąż rok temu w wypadku stracił nogę. Nie otrzymał renty bo komisja stwierdziła, że może pracować za biurkiem. Tyle, że nie może znaleźć pracy. Żyjemy tylko z mojej wypłaty. Wyć mi się chce. Dziś weszłam na konto i patrzę, że po opłaceniu rachunków zostało nam 330 zł do końca miesiąca. Za jakiś tydzień przyjdzie 500+ na młodsze dziecko. Nigdy nie przypuszczałam, że będzie mi to ratowało życie... :O Znowu będę każdą złotówke obracać w ręku 10 razy, żeby do końca miesiąca wystarczyło rodzinę nakarmić. :( Nie chcę jałumużny. Nie proszę o pieniądze. Chciałam się tylko wyżalić bo mi ciężko a nie chcę w domu o tym mówić bo mąż i tak jest w złym stanie psychicznym. To był zawsze bardzo aktywny facet i przed wypadkiem potrafił po pracy isc na pół etatu dorabiać, by na wakacje odłozyć i żeby nam nic nie brakowało. Teraz ta bezsilność go dobija a ja milczę i udaję odważną ale w środku jest mi potwornie źle.

Gość gość
Niech mąż skoro ma grupę to niech szuka pracy w zakładzie pracy chronionej

Gość gość
Odwolajcie sie od decyzji komisji. Walczcie. Nie dajcie sie splawic. Jak maz nie ma kwalifikacji zeby za biurkiem pracować to jak ma niby znaleźć taka pracę. Chory kraj :/

Gość gość
A może jakieś call center w dom . Moja znajoma tak zarabia bo jest sama i musi siedzieć w domu z małym dzieckiem. Wyciąga jakieś 1500 netto. miesięcznie.

Gość gość
Ja mam pręty w kręgosłupie, czyli nie mogę dźwigać i wykonuję pracę siedzącą na taśmie produkcyjnej w zakładzie pracy chronionej, skręcanie śrub. Tak sie człowiek tam osiedzi przez te 8 godzin że aż tyłek boli. Mam orzeczony umiarkowany stopień niepełnosprawności. Pracują też z nami osoby głuchonieme i są bardzo dobrymi pracownikami. Jedyny ból to to, że są zarobki najniższa krajowa, ale to chyba lepsze niż nie mieć co jeść. Wcześniej pracowałam w biurze gdzie głównie skanowałam dokumenty też za najniższą krajową, ale ją straciłam. Nie mam szczęścia do prac biurowych.

Gość gość
Ja bym taką sprawe zainteresowala media. A jakie twój mąż ma wykształcenie? Jesli to np. Budowlaniec to jak ma iść do pracy za biurkiem? Przecież to absurd. Walcz kobieto trzymam kciuki. Pomysl o mediach o interwencji czy uwadze nie raz ogladam i takie sprawy są nie raz naglasniane.

Gość gość
11:19 Jakby miał grupę to by mial rente tluku.

Gość gość
Odszkodowanie jakieś dostaliscie? Kurczę, współczuję. Rok od wypadku, to pewnie jeszcze mąż nie doszedł do siebie psychicznie. O ile w ogóle kiedyś dojdzie.

Gość gość
Noo to call center z domu to dobry pomysl. Wstukaj w olx, google. Zobacz. Biedna jestes, komisja niesprawiedliwa. Odwolajcie sie. Chory kraj, pracujesz a na zycie Wam nie starcza. 3ci świat. Jakbys mieszkala na zachodzie, UK, USA zylibyscie normalnie, moze nie super ale na wszystko by starczylo. A te ceny, podatki... Dla kogo to..

Gość gość
odwołaj sie do tej decyzji Nalezy mus sie renta jak psu buda,.

Gość gość
Pisze ze masz 500 plus na młodsze dziecko to staraj sie tez na pierwsze.

Gość gość
Grupa nie ma nic wspólnego z rentą . Trzeba sie odwolac od orzeczenia orzecznika zus .. Nalezy sie renta a dorobic można kilka groszy .

Gość gość
16:01 Widocznie przekracza skoro tylko na drugie wiec jak ma sie starac ? Jakie wy glupoty czasami piszecie

Gość gość
"gość dziś 11:19 Jakby miał grupę to by mial rente tluku." Następna "mundra" co jedzie po innych a sama g.. wie . Co ma grupa wspólnego z renta ?

Gość gość
jak mieliście lepiej to trzeba było oszczędzać a nie wszystko przepuszczać, moi rodzice mając 50 lat nigdzie na wczasach nie byli bo szkoda im było pieniędzy na głupoty

Gość gość
Jeżeli cie to pocieszy ....ze nie jestes sama ... 8 lat temu mialam wypadek w pracy i od tego czasu jeatem na rencie . Maż 7 lat temu zachorowal na nowotwór .. Po 4 latach drugi raz . wowcza Ssstarczalo nam na opłaty i 14 zl dziennie na jedzenie . Malo tego gdy mąż byl na L4 pomalował kuzynowi mieszka klatkę obok nas pokoj . Wraca w brudnych ciuchach do domu a tam kontrola z Zus .. cale L4 do zwrotu jakies 8 tys po 500 zl mcznie ..

Gość gość
ć dziś jak mieliście lepiej to trzeba było oszczędzać a nie wszystko przepuszczać, moi rodzice mając 50 lat nigdzie na wczasach nie byli bo szkoda im było pieniędzy na głupoty Rewelacyjna rada! Szkoda ze nie przydatna im teraz

Gość gość
Niektorzy nie maja z czego oszczedzac

Gość gość
"Malo tego gdy mąż byl na L4 pomalował kuzynowi mieszka klatkę obok nas pokoj . Wraca w brudnych ciuchach do domu a tam kontrola z Zus .. cale L4 do zwrotu jakies 8 tys po 500 zl mcznie .." I prawidłowo.

Gość gość
jak mieli na wczasy tzn. mieli z czego, ludzie całe życie nie jeździli bo nie mieli za co, nie dostawali też 500+, moja śp. ciotka będąc wdową wychowywała 4 dzieci i trzymała świnię daleko od domu w lesie aby móc ją zabić i aby dzieci tj. ta 4 miała co jeść. Trzymała ją w lesie z tego powodu aby komornik jej jej nie zabrał bo miała długi tj. nie płacony podatek za kawałka pola jaki miała bo nie mała czym zapłacić

Gość gość
Dużo dużo siły dla Was!

Gość gość
"Malo tego gdy mąż byl na L4 pomalował kuzynowi mieszka klatkę obok nas pokoj . Wraca w brudnych ciuchach do domu a tam kontrola z Zus .. cale L4 do zwrotu jakies 8 tys po 500 zl mcznie .. xxx Nieodpowiedzialny człowiek ten Twój mąż.

Gość gość
Skoro masz niski dochód należy Ci się 500+ na dwójkę dzieci a nie tylko na drugie.

Gość gość
jak mieliście lepiej to trzeba było oszczędzać a nie wszystko przepuszczać, moi rodzice mając 50 lat nigdzie na wczasach nie byli bo szkoda im było pieniędzy na głupoty X No i co na łożu śmierci stwierdzą że nic w życiu nie widzieli. Bo im szkoda pieniędzy było. A co się stanie z kasą? Dostaną pewnie dzieci które wydadzą pieniądze. Ale głupie myślenie.

Gość gość
Niestety piszecie bzdury. Orzecznie nie równa się rencie. Mój mąż- osobaniepełnosptawna od urodzenia, stracił rentę po 11latach,). Cudowne ozdrowienie. Ale tak to wygląda. Ślepy może pracować na call center, głuchy przy kompiterze, człowiek bez nogi za biurkiem. Mój mąż się odwołał. Było tam mnóstwo ludzi ltórzy się odwołali. Ludzie wychodzili z płaczem bo potracili renty. W takim kraju żyjemy. Mój mąż pracuje i jak sam powiedział, cieszy się że faktycznie pracować może, bo w innym wypadku nie mielibyśmy za co żyć