Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to przeziębienie?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy mój 2 tyg maluszek nie jest czasem przeziebiny. Słychać jakieś furgotanie w nosku jak zakropilam solą i położyłam na brzuszku to wyciagalam aspiratorem trochę takich żółtych glutkow a do tego jak się złości to pokasluje tak jak szczekanie psa no i kichanie. Nie chcę siać paniki i odrazu lecieć do lekarza ale czy któraś miała coś takiego? A i dodam że sama jestem przeziębiona i starsze dziecko też ma mały katar

Gość gość
Tak, pewnie maluch coś złapał. Ja bym poszła do lekarza z tak małym dzieckiem, ponieważ u takie noworodka zwykły katar bardzo łatwo przechodzi w zapalenie oskrzeli i płuc. Jeżeli masz inhalator to inhaluj dziecko solą fizjologiczną i idź do lekarza.

Gość gość
Moje dzieci zawsze mają katar gdy ja mam. Dzieci są bardzo powiazane energetycznie z mamą i jak mama coś trudnego przeżywa to one "pomagają". A nawet zwykły katar jest reakcją organizmu na stres. Zadbaj wiec o siebie, nie stresuj się albo zadbaj o uwolnienie emocji. Dzieciaczkowi odciągaj wydzielinę.

Gość gość
Moim zdaniem przeziębiony. Ja bym poszla do lekarza bo jest malutki i w mig moze z tego wyjsc np zap.oskrzeli czy pluc. To dopiero noworodek. No i ma kaszel.

Gość Annkanaa
Najlepiej skonsultować się z lekarzem. teraz przez LekarzObok, mozna nie tylko łatwo umówić wizytę domową, ale mają tez taką opcję jak wideo konsultacje z lekarzem.

Gość Grazia007
Potwierdzam, wideo konsultacja przez Lekarz Obok może okazać się bardzo pomocna :) Nie trzeba wychodzić z domu, żeby porozmawiać z lekarzem, a jak coś to później można umówić się na tradycyjną wizytę.

Gość Annnkanna
Dokładnie, a wystarczy mieć tylko wtyczkę Skype zainstalowaną.

Gość gość
Super rady dla mamy dwutygodniowego dziecka. Na pewno lekarz w ten sposób oslucha dziecko i powie czy osluchowo jest zdrowe. Idzcie siac reklamę gdzie indziej. Autorki idź do lekarza. Katar u takiego maluszka tak jak pisały dziewczyny w moment może przejść w zapalenie oskrzeli albo płuc. Czasem to kwestia godzin.