Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie patriota

Jak wybuchnie wojna to ja nie walczę.

Polecane posty

Gość Nie patriota

Dlaczego mam walczyć? Nic temu krajowi nie zawdzięczam, żebym w zamian narażał to co dla mnie (prawie) najważniejsze, czyli moje życie.W razie wojny uciekam z całą rodziną, bo raz, że brat planuje na stałe zamieszkać za granicą, więc będzie do kogo uciekać, a dwa, że przecież konstytucja nie każe mi walczyć, jeśli nie chcę. Proste.Nie łykam tych wszystkich "patriotycznych" hasełek.90% narodu głoduje, a 10% to tak zwana elita, która za nic ma zwykłego człowieka który tyra.Państwo tylko łapę wyciąga po pieniądze, a w zamian nic nie daje. Moim zdaniem skoro płacimy na wojsko, to mamy prawo wymagać od nich, by to oni bronili.Ja w życiu nic wspólnego z wojskiem nie miałem, to "nie moja branża" i ja walczyć nie będę. A dlaczego to mówię? Dlatego, że ludzkość ma to do siebie, że długo bez wojny nie wytrzymuje.A przypominam że jesteśmy prawie 80 lat po II Wojnie Światowej, więc to i tak dużo, zwłaszcza na obecne czasy.

Gość gość
Pewnie przyślą później o ile przetrwa to, wezwanie do zapłaty z 5 tys za niestawienie się. Ja też nie mam zamiaru.

Gość gość
jak wybuchnie wojna nie walcze bo rzadzi pis