Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem gruba i chyba sie juz poddaje

Polecane posty

Gość gość

Zmagam sie z dosc spora nadwaga... Praktycznie od kiedy skonczylam 12 lat. Leczono mnie sterydami i od tego czasu sie zaczelo... Walcze z tym jako dorosla osoba kiedy mam juz na tyle oleju w glowie zeby zrozumiec pewne sprawy. Mam kiepski metabolizm... No, ale trudno... Nie ja jedna. Nie ja jedna bralam sterydy jako dzieciak i przeciez innym sie moglo udac wiec mi napewno tez pojdzie... Odchudzam sie juz dobry rok. Jem 5 posilkow dziennie... Nie jem chleba, makaronu, ryzu, ziemniakow... Porcje sa male. Cwicze... Na miesiac chudne moze 1 kg. Wszyscy szczupli znajomi jedza 3 razy tyle co ja... Ale walcze dalej... Tylko dzis mi sie juz wszystkiego odechciewa... Ide sobie spokojnie ulica, nikomu nie zawadzajac... Z balkonu zaczyna sie na mnie drzec jakis dziad. " Ej ty gruba. " Ja mam to gdzies i ide dalej, bo wiem, ze jestem gruba... Ale ten idzie kawalek dalej... "ej k***a odpowiedziec nie umiesz?" mowie mu "nie znam pana" na to ten wpadl w szal i na cala morde sie darl "w*********j slonico!" ... Potem wyszedl z klatki i sie darl na mnie na ulicy... juz nawet nie wiem co... Zaszlam do znajomej do ktorej wtedy szlam i mowie jej z ktorego balkonu sie darl a ona do mnie "daj spokoj...przeciez to bardzo mily pan... taki uczynny"... Pomyslalam "jak to ku***...? Mily i uczynny dla szczuplych a ja majac 35 kg za duzo zasluguje juz na to aby mnie obrazal? Poczulam sie tak jakbym nie mogla spokojnie zyc... Jasne zdarzalo sie, ze dzieci sie ze mnie smialy...ze jakis dziad powiedzial "jestes gruba" na ulicy... ale to, ze niby MILA OSOBA mna pomiatala sprawilo, ze mam ochote jebnac te diete, te cwiczenia i sie powiesic... Nigdy nie wymagalam zeby ktos mi prawil komplementy... Nigdy nikomu nie wchodze w droge, nie wymagam zeby faceci sie mna interesowali... jedyne czego chcialam od ludzi to tego zeby mnie nie zaczepiali...

Gość gość
Może masz chorą tarczycę?

Gość gość
Ile ćwiczysz? Zrób sobie co tydzień sześciogodzinną rundkę po galeriach. Ja tak robię i szczupła jestem

Gość gość
35kg nadwagi czyli co 100kg ważysz? szukaj faceta co ma 120kg i tamtemu dowali w ryja. Jesteś gruba no i hooj, żyj z tym co masz, nie jedz syfu, chodź dużo na piechote i ok. Pozatym pozytywna strona, gdy system upadnie to będziesz mieć duże rezerwy gdy jedzenia nie będzie a te chude szkapy padną na ryj w kilka dni, hahaha

Gość gość
Być może jesz za mało i ci metabolizm siada. Na pewno powinnaś zrobić wszystkie badania hormonalne i zanieść je do lekarza bo to że piziom hormonów mieści się w normie nie znaczy że jest prawidłowy

Gość gość
gość dziś ile wzrost/waga? masz duże cycki? uprawiasz seks?

Gość 5928282
jprdl... radzisz osobie, ktora ma 35 kg nadwagi zeby zrobila 6ciogodzinny trening?

Gość gość
Mam wrazenie, ze ludzie nie przeczytali calego posta a komentuja... Dziewczyna napisala, ze nie je swinstw a wy ze nie ma jesc swinstw. Pytanie o to czy uprawia sex sa juz bardzo nie na miejscu. Problem jest inny. Chamstwo. Ten facet to byl zwykly debil, ktory sam sobie w zyciu nie radzi i wyzywa sie na kims slabszym.

Gość gość
ja bym ruch/ał, gdzie ty mieszkasz autorko?

Gość autorkapostu
Robię takie rundki po galeriach ;) Czasami siedze w galerii od rana do póznego popoludnia. Mam chora tarczyce. Jak i również inne choroby... Lekarka uznala, ze mam tyle jesc wiec nie wiem czy za mało jem. Raczej nie. Mówiła też, że taki wolny spadek wagi to nic złego...

Gość gość
Nie poddawaj sie ,wiem ze latwo mi jest mowic ale moja kolezanka jest w podobnej sutuacji co ty I ja staram sie jak moge motywowac ja zeby wychodzila ze mna na silownie,.Wierze w Was kochane

Gość ostra jazda na pałce
dużo ruch/aj, to schudniesz po roku

Gość gość
Ja waze 127 dkg a cycek jeden 8 i pół kilo

Gość gość
A ja zrzuciłam kolejny kg.

Gość gość
Autorko za czesto jesz. Sprobuj jesc dwa razy dziennnie do syta. Wtedy organizm ma czas na obnizenie poziomu insuliny i wziecie sie za spalanie tluszczu. Jesli insulina jest non stop wysoka ( czeste posilki) to nie moze sie wydzielic glukagon odpowiedzialny za spalanie tluszczu. Sprobuj tak np zjesc pozadna jajecznice na bekonie i masle z szesciu jaj. Nastepny posilek zjedz dooiero az poczujesz glod ( a nie ochote na jedzenie). Jedz mieso z maslem czosnkowym i warzywa rosnace nad ziemia.

Gość gość
Poczytaj o diecie ketogenicznej oraz o poscie przerywanym ,to dziala

Gość gość
osoby otyłe muszą jeśc co 2,5-3 h nie wolno im doradzac głodówek!!!! musza mieć regularny poziom insuliny, co 3 h ale jeśc tyle, co w pięście! nie więcej. w miseczce nie na talerzu

Gość gość
Facet jakiś wariat, może leków nie wziął, może wziął za dużo. Trafiło na Ciebie. Postaraj się nie przejmować. Nawet schudnąć 1kg miesięcznie za 3lata będziesz bez zbędnych kg i z normalną skórą, bez efektu jo-jo. Oby tak dalej!

Gość gość
Bzdura ,bzdura ....te czeste posilki to stary kit ...rozpieprza metabolizm.Ja schudlam 30 kilo na diecie keto w 3 miesiace ,ostatnie kilosy ciezko spadaly wiec przez tydzien bylam na jajkach ,od pol roku jestem na smat food i trzymam wage ,wyleczylam kilka wczesniejszych dolegliwosci rowniez dzieki tej diecie !

Gość gość
20:00 Nasi przodkowie nie mieli zegarka. Po to odczuwamy glod by jesc jak sie jest glodnym a nie dlatego ze minelo 2, 5 godziny. To chory wymysl wspolczesnych dietetykow ktory sie nie sprawdza.

Gość gość
Na diecie keto nie czuje sie glodu ,przestawia sie organizm na odzywianie zdrowymi tluszczami , odstawia sie slodycze ,weglowodany ogranicza sie do minimum oraz mieso 1gram na kilogram ciala dziennie max ,waga leci z hukiem i wraca zdrowie ...tylko nalezy suplementowac wit C oraz multiwitaminy bo moga byc niedobory

Gość gość
20:10 Jeden gram bialka na kilogram masy ciala naleznej. Czyli jak powinnas wazyc 65 kg to 65 g bialka na dobe. 100 gram miesa zawiera od 18 do 22 g bialka. Ostatnio mowi sie ze bialko nie zatrzymuje ketozy wiec mozesz na poczatku jesc go do syta i organizm sam wyreguluje.

Gość gość
Dziekuje za info bo tego nie wiedzialam :)