Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinaPolka

Dyr przedszkola zakazała pracy z książką

Polecane posty

Gość KarolinaPolka

Witam,Jestem mamą "zerówkowicza". Pani Dyr zabroniła wręcz pracy z książkami i gotowymi kartami pracy. Nauczyciele sami przygotowują karty, kserują i na tym pracują dzieci. Takie materiały są dla nich nieatrakcyjne, nie ma pracy na kolorach, mam wrażenie spontanicznego tworzenia tematów zajęć, zamiast isć jakimś programem. Panie są bardzo fajne i chętne do pracy z dziećmi, wykonują te karty pracy, dzieci je zabierają do domu... ale wymięte, bure... i kazda ląduje gdzie indziej... A my chcemy, żeby dzieci pracowały w książkach, jak 99% zerówek, żeby łapały obycie i szacunek do książki. Zeby pracowały na materiałach atrakcyjnych, kolorowych. Żeby czuły własność książki i odpowiedzialność za nią. Pójdą do pierwszej klasy i zderzą się z rzeczywistością, zaczną pisać w wąskich liniach, a teraz pani dyr kładzie nacisk na pracę na wielkim formacie, czyli kolorowanie wieloryba na kartce A3 ... w zerówce!!! Jak walczyć? podpowiedzcie!

Gość KarolinaPolka44
up

Gość gość
Robić swoje!!!

Gość gość
Ale jesteś ograniczona. Te książki są właśnie dla takiej ciemnej masy jak ty i zrobią z twojego dziecka ciemna masę. Za moich czasów nie było takich kolorowych książek a jakoś umiałam się posłużyć książka w pierwszej klasie i miałam do książek szacunek. Ktoś ci nakladl do głowy takich bzdur, że aż żal to czytać. Każda matka by się cieszyła gdyby nauczyciel jego dziecka tak przykładał się do pracy.