Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moglibyście być z osobą z niższym wykształceniem od was?

Polecane posty

Gość gość

dla mnie to ma mniejsze znaczenie a dla was?

Gość gość
Gdybym ją kochał to jaki to problem? Od kiedy to ludzi ocenia się poprzez ich wykształcenie?

Gość gość
Nie ma zadnego znaczenia...

Gość wwweee
szczerze? to raczej nie.. cieżko mi sie dogadac z takimi ludźmi np po zawodówkach. Mam wrażenie że są to ludzie prości, prymitywni, niedouczeni..

Gość gość
o jeden poziom tak, wieksza roznica w wyksztalceniu moglaby byc nie do przeskoczenia.

Gość gość
13:22 mowisz o sobie ? Bo generalizujac sama nie pokazujesz inteligencji

Gość gość
Musialby miec studia. Jedna z rzeczy ktorych nie umialabym odpuscic

Gość gość
Mój aktualny partner jest bez studiów, ale jest mega inteligentny i zaradny jest specjalistą w swojej dziedzinie. Także nie mam problemu :)

Gość gość
Wolalabys cymbala po goffno studiach zamiast faceta po dobrym technikum albo który umie się zachować ? Współczuję , ja znam wielu facetów kretynow ze studiami sama mam chłopaka tylko po liceum ale jest przystojny i tozsadny

Gość gość
Nie. Zawsze trzeba mierzyć wyżej.

Gość gość
Oczywiście, ze tak. Swoje lata mam i juz nie raz przekonalam sie, ze inteligencja, blyskotliwosc, kultura, szerokie horyzonty, ciekawe zainteresowania, wiedza o swiecie nie ma nic wspólnego z tytulem/wyksztalceniem. Tu nie nalezy patrzeć na poziom wyksztalcenia a poziom kultury wlasnej oraz mentalnosc, czyli co soba dana osoba reprezentuje a takze jakie ma spojrzenie na swiat, jakie przekonania, poglady i priorytety w zyciu.

Gość gość
Do 13:22 Czasami latwiej sie dogadac niz z ludzmi po studiach.

Gość gość
Jestem po 5 letnich studiach stacjonarnych. Moja żona jest po zawodówce. Nie zamieniłbym jej na żadną inną. Jesteśmy szczęśliwi z sobą. Nie nudzi się nam. Ona jest atrakcyjną kobietą. Gdy jeszcze chodziliśmy z sobą, były nawet próby odbicia mi jej przez amatorów cudzych partnerek, którzy poza moimi plecami próbowali się z nią umówić. Moi koledzy zazdroszczą mi jej, a mają oni żony lepiej wykształcone- po studiach lub po szkole średniej. Kilku moich kumpli z mojej klasy już jest po rozwodzie. Kilka moich koleżanek również. Moja sytuacja rodzinna jest dowodem na to, że można być szczęśliwym z partnerką/partnerem "tylko " po zawodówce.

Gość gość
13:36 piszesz takie brednie i podajesz się za faceta żeby uwiarygodnić swoje marzenia ?

Gość gość
gość dziś - nie, ale swiat nie dzieli sie na cymbalow po studiach i niecymbalow bez. Moj tata jest po technikum (na studia dostal sie, ale nie chcial na nie isc) i jest specjalista w swojej dziedzinie. Po prostu ja nie chcialabym partnera bez studiow.

Gość gość
O ile faceci idą do zawodowki żeby zdobyć konkretny fach jak np mechanik elektryk , tak nie widziałam inteligentnej kobiety po zawodowce , kucharki i fryzjerki plotkary które nawet po 3 latach nauki tną włosy tak że ja bym to lepiej zrobiła

Gość gość
13:36 piękna historyjka ale naciagana, kobiety po zawodowkach często już w czasie " szkoły " są zaciazone i puszczają się po dyskotekach , co chwila z innym chłopakiem , mało która nie pali i nie pije, więc włóż ta paste między bajki

Gość gość
Ale dlaczego piszecie tylko o kobietach po zawodowkach,moga byc tez po liceach ogolnoksztalcacych.

Gość gość
Teraz studia kończy mnóstwo półgłówków, to żaden już wyznacznik.

Gość gość
U mnie nie mogę się zdecydować, choć jesteśmy już razem ponad 7 miesięcy. Skończyłam prawo, obecnie jestem na 3 roku aplikacji. Mój chłopak skończył budowlankę, w tym, że inżyniera zrobił dziennie, a magistra tylko zaocznie. Różnica niby niewielka, jednak widać wszystko w sposobie, jaki się ubieramy do pracy - ja garsonka, on tylko jeansy itp.

Jeśli by byla inteligentna i mądra to tak. Nie chciałbym za to głupiej i zadufanej w sobie nawet jeśli by była po habilitacji .

Gość gość
Ktos dobrze napisal. Za wyksztalceniem idzie czesto styl zycia. Na przyklad nie moglabym sie pewnie zwiazac z prawnikiem tak jak nie zwiazalabym sie z budowlancem.

Gość Xenia48
A co ma jedno do drugiego?? Człowiek bez wykształcenia wcale nie jest gorszy od tego, kto je ma. Mało tego znam bardzo dużo mądrych osób, które nie skończyły szkoły wyższej i mają o wiele więcej do powiedzenia.

Gość gość
Kazdy ma jakiej wymagania. Jedni chca bruneta, inni dyplomu

Gość gość
Brzydze sie mezczyznami z nizszym wyksztalceniem niz ja. Uwazam to to zwykle smiecie i s****wa. Sama mam wyzsze wyksztalcenie i wymagam od mezczyzny conajmniej doktoratu

Gość gość
Bywają ludzie inteligenti i posiadający dużą wiedze i obycie po podstawowej szkole,i są gamonie po studiach i wtedy też związek bedzie trudny

Gość gość
Kobiety z wyzszym wyksztalceniem tez sie puszczaja to do osoby co pisala tak o paniach po zawodowce

Gość gość
inteligencja u 18:06 to lezy, kwiczy, i chyba zaraz skonczy z peknieta przepona:D