Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie wierzymy w miłość BOGA OJCA?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego nie wierzymy w miłość BOGA OJCA?

Gość brokeninside87
nie wiem, dlaczego nie wierzycie w miłość Boga Ojca. to chyba pytanie do psychologa, filozofa czy duchownego, nie do mnie czy do innych anonków z kafe?

Gość gość
pytanie bez sensu kompletnie

Gość gość
wy? nie wiem, napisz dlaczego

Gość gość
dlatego, że uwierzyli ludzie w życie bez STWÓRCY że sami sobie są bożkami

Gość gość
"PANIE NAUCZ NAS MOD/LIĆ SIĘ" z: Siostra Medarda (Zofia Wyskiel) 1893-1973 Or/ędzia Jez/usa Chr/ystusa (Poznań, 1959-1961) 🌻 15.9.1958 r. "Mistrzu! Naucz nas modlić się". x Gdy apost/ołowie przystąpili do Mnie z prośbą mówiąc: "Panie, naucz nas mod/lić się" [Łk 11,1], wtedy Serce Moje zabiło wielką radością - zabiło wielką radością Serce Moje, Bo/ga-Człowieka. x Czekałem na tę chwilę z tęsknotą. Czekałem z upragnieniem wielkim, aby stworzenie Moje zapragnęło rozmowy z całą Trójcą Naszą Św/iętą, aby Duc/h Nasz złączył się z dus/zą ludzką, bo mod/litwa to mowa dus/zy ludzkiej z Nami. x Modl/itwa to potęga. Modl/itwa, to zjednoczenie najściślejsze, jakie może być między Stwórcą a dus/zą ludzką. Nic tak nie złączy Nas, nic tak nie uśw/ięci dus/zy ludzkiej, jak mod/litwa. Kto mod/li się, ten znalazł wszystko, ten znalazł skarb nieoceniony, ten znalazł Nas, we własnej swojej dus/zy. x Mod/litwa dus/zy ludzkiej zawsze wysłuchana bywa, bo jeśli nie otrzymuje tej ł/aski, o którą prosi w danej chwili, otrzyma ją później. Jeśli nie otrzyma jej dla siebie, otrzyma ją dla drugich. x Często dus/ze mod/lą się o rzeczy doczesne, które byłyby im zgubą, a My dajemy rzeczy wieczne. Dopiero, gdy dus/ze przyjdą do Królestwa Naszego, zobaczą wartość mod/litw, zobaczą ile zdobyły dla siebie i dla innych przez swoje prośby. x Nieraz proszą natarczywie o jakąś rzecz, lecz gdyby ją otrzymały, było by to często dla nich zgubą doczesną i wieczną. Dlatego dajemy to, co czyni je szczęśliwymi i tu na ziemi i przez całą wieczność. x Kto się mod/li, ten zwycięża Nas, bo nie Jesteśmy w stanie odmówić prośbom ich. x Jesteśmy jakby pokonani, bo mod/litwa pokornego i proszącego zawsze zwycięży. A My Jesteśmy, jakby wzięci w niewolę i bezsilni, wobec dus/zy mod/lącej. x Kto otrzymał łaskę mod/litwy, otrzymał największą z łask, jaką może obdarzyć B/óg stworzenie Swoje. x Maria Magdalena, ta wielka miłośnica Miłości Przedwiecznej, najlepszą cząstkę obrała, która nie była jej odjęta, ani w tym, ani w przyszłym życiu. x Tą cząstką, była jej ciągła kontemplacja, która pogrążała Ją w ciągłej miłości i ciągłym zjednoczeniu kontemplacji uszczęśliwiającej, że była już tu, na ziemi w ciągłym Niebie, x A gdybyście wiedzieli, jak w wielkiej jest kontemplacji i w wielkim zjednoczeniu, oglądając Nas twarzą w Twarz! x Nagroda ta jest przeznaczona dla tych dus/z, które już tu, na ziemi przez modl/itwę, oglądają Nas.

Gość gośćSYLWIA suchy
My nie wierzymy? Ja wierzę ! Pisz za siebie!