Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy małych dzieci, jak dbacie w domu o urodę ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jak w temacie :) Ja jestem mamą trzy latki i mimo że czasami kiepsko z wolnym czasem staram się dbać o swój wygląd - 2 x w miesiącu hybrydy ( sama je robię w domu , dlatego krótko trzymają ) - 1 raz w tygodniu jakaś maseczka lub algi - 1 raz w miesiącu lub co dwa miesiące kwasy na twarz ( w okresie jesienno - zimowym ) - 2 razy w tygodniu jakiś peeling na twarz i ciało - co dwa miesiące farbuje również włosy ( sama lub fryzjer) - Na twarz stosuje również odpowiednie kremy lub oleje - Jak wychodzę z domu staram się mieć choćby delikatny makijaż A jak jest u was ?

Gość gość
Myje zeby dwa razy dziennie i wlosy co 2-3 dzien. Jak pazury za dlugie to obetne i jak siwe wlosy strasza to se farbne.

Gość gość
Ja podobnie jak Ty autorko jesli chodzi o pielegnacje. Mam 1,5 rocznego syna i jestem samotna mama. Stosuje maseczke dwa razy w tyg, peeling twarzy tez dwa razy w tyg. Z cialem gorzej, raz na miesiac. Na wlosy odzywka przy kazdym myciu. Do fryzjera akurat chodze rzadko. Hybrydy co dwa tyg, robie sama. Gdy wychodze z domu makijaz mam zawsze, no chyba ze spacer czy rower na wsi to nie. Olejek na twarz raz w miesiacu. Ale ja uwielbiam nakladac maseczki, serum i testowac rozne nowosci.

Gość gość
Codziennie na twarz, szyję, dekolt i dłonie: - serum antyoksydacyjne rano plus krem z filtrem przed każdym wyjściem - po zmyciu kremu z filtrem serum z niacynamidem i "ślimak" - wieczorem na zmianę tonik z kwasami PHA albo kwas azelainowy i krem odżywczy Piling twarzy raz w tygodniu, delikatną maseczką z bromelainą, albo enzymem z dyni. Jesienią i zimą do gry wkracza retinol (wieczorem). Piling ciała raz w tygodniu, solą. Na co dzień balsam, który sobie "podkręcam" niacynamidem, koenzymem q10 etc. Włosy: olejowanie raz w tygodniu, na co dzień mycie delikatnym szamponem plus odżywka z dodatkiem oleju z brokuła (coś fantastycznego! robi z moich włosów efekt jak z reklamy), na końcówki ciut silikonów. Włosów nie farbuję, sztucznych paznokci nie robię, makijaż na co dzień lekki (puder jeśli filtr błyszczy, tusz do rzęs i podkreślenie brwi).

Gość gość
Olej z brokula?! Dobre to to ?

Gość gość
gość dziś Dla mnie fantastyczne, ale jako dodatek do masek do spłukiwania (kilka kropli do porcji maski, nałożyć na włosy na kilkanaście minut). Nie sprawdza się na końcówki, ale są dziewczyny, które i w tej formie go lubią. Ten olej nazywany jest "naturalnym silkonem" bo faktycznie daje takie "silikonowate" wygładzenie :)

Gość gość
Mam dobre geny więc prawie nic nie robię. Nawet włosy mi nie siwieją.

Gość gość
Tu autorka A w jakim jesteście wieku ? Ja mam 32 lata . Do 22.06 ---- Również uwielbiam testować nowości , chyba też przez to co chwilę używam czegoś innego :) Do 22.40 ---- Podziwiam :) na włosy również nakładam olej 2x w miesiącu( arganowy) a na twarz na chwilę obecną z czarnuszki, tamanu (na noc , sam albo do kremu ) a krem z clareny ze ślimakiem ( na dzień ) oczywiście krem pod oczy również używam. U mnie jeszcze jest henna brwi dwa razy w miesiącu :)

Gość gość
ja uwielbiam sobie maseczkę na twarz nakładać :) kuurcze ile jest frajdy z tym :) Ja akurat robię sobie hennę na rzęsy i brwi, więc akurat w tej kwestii mam spokój, ale musze obowiązkowo nałożyć krem pod oczy remescar, bo mam straszne wory pod oczami, a czasami nocy nie prześpię.. zresztą wiecie jak to jest..

Gość gość
gość dziś żałosny spam :O

Gość Annkannaa
Ja nic nie zmieniłam. Codziennie dbam o siebie. Muszę mieć na to czas i koniec. Bardzo lubię swoje sprawdzone kosmetyki np krem z termissy, mam też ulubione lakiery do paznokci, bo bez pomalowanych paznokci się nie ruszam z domu.

Gość AggaAgta
O tak kupiłam z termissy krem przeciwzmarszczkowy i okazał się super! Jestem bardzo zadowolona, a moja cera super się ma:)

Gość gość
Ja rozumiem zeby nie chodzic w obdartych łachach itp... Ale juz tak codziennie maseczki wklepywac,pazury robic... :-/ no to akurat nie dla mnie...

Gość gość
Rob tak dalej to cie facet rzuci dla takiej jak autorka.

Gość gość
He wiesz... My prosci ludzie ze wsi mamy inne wartosci...

Gość gość
Im mniej dbam, tym lepiej wyglądam.