Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto robi mięsa obiadowe w słoikach

Polecane posty

Gość gość

niestety nie mam dużo czasu w tygodniu na gotowanie tym bardziej , że rodzinka wybredna i najlepiej każdy co innego by jadł. Pomyslałam , że może choć trochę sobie ułatwię i np zobię więcej mięsa i powekuje . najbardziej to np jakiś schab w plastrach taki podprózony, albo bitki z szynki, żeby póżniej poporcjować na jeden obiad , do słoika i zalać trochę tym sosem wlasnym a po odgrzaniu dopiero dorobić odpowiedni sos wg zachcianki i doprawić . czy ktoraś z was już coś podobnego robi, jak to się sprawdza? jak smakuje czy podobnie jak świeżo zrobione? nikt z rodziny nie lubi mrożonego więc muszę zakombinować inaczej. ile może taki słoik po zagotowaniu wytrzymać w lodówce , potrzebuję robić te "zapasy " na tydzień max do 10 dni, dodam ,że chodzi mi o takie kawałki mięsa czy bitki jak podaje się na obiad a nie coś typu słoikowa kiełbasa czy mięso tak mocno poupychane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rodzinka sobie może być "wybredna" - jak zgłodnieją to zjedzą wszystko, na głowę upadłaś, żeby każdemu dogadzać? Albo niech sobie sami robią, jak to co jest nie odpowiada. To raz. A dwa: po co kombinować? Jest cała masa prostych i szybkich dań, w tym i z mięsem. Dużo więcej czasu (i pieniędzy bo mięsa wekuje się kilkukrotnie) stracisz bawiąc się w te konserwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie zgadzam się z poprzedniczka. To świetny pomysł. Ja tak robię gulasz, strogonow, zupy itp. robię w większej ilości o wkładam w słoiki. Potem mam inny obiad każdego dnia i to bardzo szybko. Polecam sposób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×