Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny wiem że nie chwali się tego . ale mam 24 lata i dopiero chce się wybrać na swoją pierwszą wizytę u ginekologa. bardzo jest to dla mnie krepujace chyba jak dla każdej kobiety bardzo się wstydzę ale wiem że muszę skoro chce mieć dzidziusia. mogły byście mi pomóc bo nie bardzo wiem od czego zacząć rozmowę czy ginekolog mnie opierniczy że przychodzę w wieku 24 lat na pierwsza wizytę?

Gość gość
a dlaczego miałby opierniczyć? chcesz dziecko to się seksuj i luz ginekolog ci zbędny jak przez 3 miesiace nie bedzie miesiackzi, idź do ginekologa

Gość gość
Gdy niema potrzeby nie chodzimy do ginekologa no czesto dochodzi do groźnych zakażeń pochwy bo gabinety lekarskie i szpitale to siedlidka zarazy! Mamy prawo do obecności podczas badań i zabiegów do obecności osoby bliskiej gdy ginekolog wyprasza jest zboczeńcem i odchodzę z partnerem od rskurho bo może być tak ..." Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza." Albo jak mu tego gwałciciel w ginekologa z Zabrza! A ginekolog ma g****o do tego Kiedy chodzimy chodzę z chłopakiem raz na trzy lata i patrzy na łapy ginekologowi by nic nie dotknął w gabinecie potem badał zakarzając pochwe a potem ja będę zarażała chłopaka!

Gość gość
21,08 wylecz leb

Gość gość
10.45 dlaczego ubliżasz dziewczynie gdy ma rację faceci ginekolodzy to często zboczeńcy i jak już jest potrzeba pójścia na badanie to tylko z chłopakiem bo u ginekologa bywa różnie a nie udowodnisz draniowi molestowania czy gwałtu! Ja chodzę z chłopakiem do kobiety ginekolog miła pokazuje wszystko chłopakowi nawet jak pobiera materiał na cytologię.

Gość gość
A po co chodzić do ginekologa chyba że cos dolega lub ciąża. Gdy mamy bóle brzucha robimy wyniki morfologii i u dobrego radiologa usg po powłoce brzusznej a nie ginekolog pomaca cipke i wszystko wie. Jak coś nie złapiesz przy badaniu to na nic innego nie licz. A obecność partnera przy porodzie i badaniu to norma w normalnym związku.

Gość gość
Chodziłam do ginekologa tylko gdy byłam w ciąży i to z mężem. A tak nie chodzę ale dbam o higienę intymną ka i mąż więc nie mam problemów ginekologiczny może dlatego też że nigdy nie stosowałam tamponów lecz podpaski z naturalnych surowców. Nie ma wtedy stanów zapalnych.

Gość gość
Jestem zdania, że do ginekologa powinno się chodzić. Też warto robić badania kontrolne, niezależnie od wieku. Również o antykoncepcji powinno się mieć wiedzę. Polecam taką stronkę http://antykoncepcjanamiare.pl/abc-antykoncepcji/ . Dobrze wiedzieć chociażby jakie są rodzaje, jak działa antykoncepcja, dla kogo jest odpowiednia. Nie wiadomo, kiedy taka wiedza może się przydać.

Gość gość
Jak wam rak złapie to będziecie płakać. Ale bardzo dobrze, selekcja naturalna, kretynki same się eliminują.

Gość gość
Ginekolog Was dębicki uchroni przed rakiem gdy pomagać zagrażając cipkę! Jest około 100000 kobiet zarażonych wirusem w pochwe i mają mieć usuwania macice z jajnikami. A gdzie indziej jak nie przy profilaktycznych badaniach doszło do zakażeń wirusem!

Gość gość
Tu nie ma co się bać, bo ginekolog może brzmi trochę strasznie ale jest to zawód który nam kobietom ma pomóc. Ja też pamiętam że się stresowałam podczas pierwszej wizyty, ale trafiłam na bardzo miłą i przyjazną panią, która wszystko mi tłumaczyła i badała tak by mnie nic nie bolało. Teraz chodzę regularnie co 3 miesiące, głównie na kontrolę i po receptę na tabletki antykoncepcyjne vines.