Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rabata56

Źle zrobione zęby !

Polecane posty

Gość Rabata56

Witam! W podstawówce często jeździłam do dentysty z górnymi jedynkami. Lewa jedynka została zaplombowana z prawej strony ze względu na tworzącą się próchnicę pomiędzy górnymi jedynkami. Wszystko zostało zrobione dobrze, ale po jakimś czasie miałam znów problem z tą samą jedynką, ale z jej drugiej strony, a mianowicie pomiędzy tą lewą jedynką, a dwójką. Plomby zostały tak zrobione, że generalnie mój ząb, który mi z tej jedynki został to sam środek zęba, razem z korzeniem. Miałam robione leczenie kanałowe na tym zębie i zaczął on brązowieć. Wygląda to bardzo nieestetycznie to mam taki brązowy pasek na środku jedynki. Czy ze względu na te plomby mogą mi założyć licówki czy muszę całkowicie usunąć zęba i zrobić implant ? POMOCY !!1

Gość gość
Mogą założyć licówki,ale również koronki na jedną lub lepiej dwie jedynki.Korony są dużo trwalsze niż licówki.

Gość gość
Najlepiej udaj się do dobrego stomatologa, on po obejrzeniu Twojego uzębienia zaleci Ci najlepszy sposób upiększenia Twojego uśmiechu.

Ząb musi być całkowicie wyleczony i jak trzeba to kanałowo. Wtedy założą Ci licówki. Tak mi zrobili w Villa Dentica w Krakowie, ale może być tak, że Twój ząb nie będzie się nadawał na licówkę i zaproponują Ci koronę. Tak czy owak, wyleczyć trzeba

Gość Emilia

Też jeździłam do Villa Dentica na korony i początkowo miały być wszedzie korony, ale dentystka zaproponowała na niektórych licówki bo zęby były ok, ale żeby zakładać cokolwiek to wiadomo, ząb musi być zdrowy

Gość sylwia36

A skąd jesteś? Wg mnie najlepiej skonsultować się z dobrymi specjalistami - najlepiej z chirurgiem/implantologiem i od razu protetykiem. Ja bym Ci polecała udać się do gabinetu, gzie ja chodzę, tj. do Dent SM w Warszawie na Bemowie. Tam przyjmuje dr Jakubowski i dr Jakubowska, oni na pewno skonsultują Twój przypadek. U dra robiłam implanty, a pani dr z kolei zajmuje się protetyką, więc otrzymasz kompleksową pomoc w 1 miejscu jak by coś.