Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysłanie książki na poczcie

Polecane posty

Gość gość

Chce wysłać książę na poczcie, odbiorca ma mi przelać pieniądze za książkę+ koszt przesyłki? Następnie idę na pocztę i wysyłam tą książkę i wtedy on przy odbiorze już nie będzie musiał za nic płacić? Pytam się bo nigdy nic nie wysyłałem. Albo jak wygląda też wysyłanie za pobraniem? Wysyłając paczkę jeżeli książka kosztuje 40 zł + 15 zł przesyłka, to wpisuje cenę 55 zł?

Gość gość
nie wysyłaj za pobraniem, bo jak odbiorca nie odbierze, to zapłacisz x2! strach i koszty. Niech od razu zapłaci. Nadaj list polecony, to nie będzie takie drogie od 5,2 zl wzwyż (grubośc jest istotna i ciezar) spr w cenniku poczty polskiej online ile za te ksiazke list polecony by wyszedl

Gość gość
A podobno w kioskach ruchu jest tanie nadawanie, dopytaj odbior w ruchu jest wygodny i tani. duzo dzieqczyn tam ksiazki odbiera i oplaca. przy odbiorze. nie zapoznalam sie z regulaminem uslugi w kiosku wiec nie wiem ile kosztuje zwrot do nadawcy, czY nie x2.

Gość gość
każ odbiorcy podać dokladny adres z kodem pocztowym, imie, nazwisko i zaplacic ci na konto 55 zl idziesz na poczte, bierzesz bialy druczek do przesylki poleconej, wypisujesz badawce i odbiorce Idziesz do okienka, nadajwsz list polecony ekonomiczny (tanio i wolniej dociera) pani waży, patrzy czy nie przekracza 2cm grubosci bo błby to gabaryt B i oplata wyzsza wycenia daje ci ten sam bialy druczek co wypisales, ale podstemplowany juz i z naklejka z numerem przesylki po tym numerze mozna sledzic jej lisy w systemie etrackingowym online poczty polskiej podajesz ten nr odbiorcy (przesylasz mu pisemnie czy robisz zdjecie dowodu nadania czyli tego bialego druczku) Ty pani w okienku placisz te zalozmy 5,2zl za wysylke i tyle. odbiorca odbiera u siebie przesylke i juz ma ksiazke. wszystko zalatwione jaka sprzedałes? :)