Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego biedacy sie rozmnażają nie mając warunków

Polecane posty

Gość gość

ale później pisać do różnych instytucji tj. do opieki, sprawa dla reportera itp. umieją pisać i płakać jacy to oni biedni, mają dzieci i mają np. dom z walącym się sufitem. No ja kuźwa nie rozumiem , nie mam warunków nie robię dzieci, co za idioci rodzice. I to do tego mają 2-5 dziec i. Ja pieprze. Nie mam warunków to nie klepię dzieci.

Gość gość
A dlaczego najmądrzejsi i najbogatsi ludzie trwonią życie na obserwowanie biedaków?

Gość gość
sprawa dla reportera - Dominik i Maja z Nowego Dworu Mazowieckiego zwrócili się do programu z prośbą o pomoc w wyremontowaniu ich domu. Dach budynku jest w opłakanym stanie, podczas deszczu przecieka, a w domu pojawiła się wilgoć i grzyb. Ze względu na biedę jaka panuje w ich rodzinie, dzieci czują się odrzucone i dyskryminowane przez kolegów ze szkoły. ...... ja pieprzę, mam jedno dziecko i pracuje aby nie zdechnąć z nim z głodu i przez to nie dostaję 500+, a tu narodziła dwoje z pijakiem, jeszcze jest babka mająca też pijaka, co może się już dużymi dziećmi zając a ona do pracy, to nie, lepiej poilecieć do telewizji niech głupi podatnicy dadzą. No kuźwa, to ja zrobię sob ie jeszcze jedno dziecko i napisze do jaworowicz niech mi dadzą dom/mieszkanie.

Gość gość
mają razem 4 tys. na 4 osoby i im mało, ja pieprze

Gość gość
No to zrób se dzieci i żyj z socjalu skoro tak im zazdrościsz na co czekasz?

Gość gość
niech spieprzają z akcją w szkole z pomocą dla rozmnażającej się biedoty,

Gość gość
bo to smieci ktore ledwo skonczyli podstawowke i tylko jeeebac sie potrafio

Gość gość
Ostatnio byla para w jednym z programow.Maz pracowal na czarno 10 dni w miesiacu zeby za bardzo sie nie napracowac.Ona od 8 lat "wychowuje"dziecko.Siedza przed tv.Syf w domu bo w sumie po co sprzatac.Dostaja zasilki z mopsu.Wysmiewaja ludzi pracujacych stwierdzajac ze to jelenie.Dla mnie to pasozyty a coreczka za kilka lat bedzie postepowac tak samo.

Gość gość
takim przygłupom to winno sie odbierać dzieci i na siłę ich kastrować

Gość gość
Jak ktoś ma biedę to prostu często kombinuje z antykoncepcja, i stosuje mieszaninę seksu przerywanego z kalendarzykiem, a to często nie wychodzi. A to ich gadanie ze pracują tylko jelenie, albo ze maja na prace wyj****e, to tylko taka forma. przecież nikt nie powie, szukałem pracy, ale wszędzie mnie wywalali bo jestem mało zdolny. często takie osoby nawet nie maja kasy żeby się jakoś ubrać na rozmowę, braki w uzębieniu, mówią śmiesznie, wszyscy się z nich śmieją. Jakby życie z zasiłków było luksusem to sami sobiemtak żyjcie, w nędzy i z przeciekającym dachem. I coraz cześciej sobie myśle, ze wiele osób co tzw. Pracuje nie jest lepsza. Czy lepsze jest np. Wciskanie netu emerytom bo wyjdzie taniej w pakiecie z tv, jak onimnawet komputera nie maja? Albo kredytów w banku, itp.

Gość gość
do kogoś parę postów wyżej: 4 tysiące na 4 osoby to jest BARDZO MAŁO !! ja nie bronię patologicznych rodzin, nie uważam że tacy jak ta para powinna dostać co "im się należy" bo są biedni. nie! ie popieram 500+ itd. tylko uważam, że naprawdę 4 tys na rodzinę czteroosobową to mało... ja i mąż pracujemy oboje, pon-piątek, całe etaty. mąż czasem bierze pracę do domu i jedną sobotę w miesiacu siedzi na służbowym laptopie jakoś 4-5 godzin. oboje zarabiamy w sumie 5,700 netto. Bydgoszcz. mamy 1 dziecko. wcale się nam nie przelewa ..!! normalne życie.

Gość gość
Też mi się wydaje, że to żaden szczególny luksus, szczególnie jak mają domek do kapitalnego remontu. Lepiej by im się żyło, gdyby mieli 3-pokojowe mieszkanie w blokach, ale żeby przeprowadzić taką zamianę trzeba jednak trochę forsy mieć.

Gość gość
nie mają pieniędzy na remont ale dwoje dzieci mają, a ja mam jedno b o mnie na więcej nie stać. Tak żyje w naszym kraju dużo osób. Z pokolenia na pokolenie patologia się rozmnaża.

Gość gość
Właśnie dlatego że nie mają dostępu do efektywnej antykoncepcji. Jeżeli jesteś ubogą kobietą z małej wsi, to ciężko ci co jakiś czas jeździć do miasta do ginekologa, kupować recepty itd. Jeszcze do tego często ludzie ci pochodzą z ciemnoty, nie pilnują brania leków regularnie, wmawia się im że antykoncepcja to grzech itd a mąż nie chce w gumie. no i potem się rodzą małe fasy i patuski bardzo smutna sytuacja

Gość gość
Właśnie dlatego że nie mają dostępu do efektywnej antykoncepcji. Jeżeli jesteś ubogą kobietą z małej wsi, to ciężko ci co jakiś czas jeździć do miasta do ginekologa, kupować recepty itd. Jeszcze do tego często ludzie ci pochodzą z ciemnoty, nie pilnują brania leków regularnie, wmawia się im że antykoncepcja to grzech itd a mąż nie chce w gumie. no i potem się rodzą małe fasy i patuski bardzo smutna sytuacja X Popieram. Jak patrzę na zacofanie niektórych ludzi to się zastanawiam jak to możliwe że są takie osoby na świecie?

Gość gość
gość wczoraj do kogoś parę postów wyżej: 4 tysiące na 4 osoby to jest BARDZO MAŁO !! x Ale na tyle wystarczająco, aby zapłacić rachunki w wysokości 1600zł. Zostaje 2400, z czego spokojnie starcza na jedzenie i ubranie. Jak ktoś ma swój dom, to rachunki są o jakiś tysiąc zł mniejsze. Rok dwa odkładania i mają naprawiony dach. Tylko trzeba chcieć. Jak ktoś ma taki dochód nie pracując, to jest to bardzo dużo, bo większość Polaków zarabia po 2 tys do ręki. Dwoje pracujących w rodzinie, to daje 4 tys i muszą za to wyżyć.

Gość gość
gość wczoraj A ciebie całkiem pogięło z ta analizą podejścia tego typu ludzi? Ludzie żyjący z zasiłków nie kombinują z antykoncepcją w ogóle. Kolejne dziecko, to kolejne pieniądze. Do przedszkola przyjmą, bo z reguły już 3-4 jest, starsze zaprowadzą, potem się młodym zajmą. Po co mają kombinować z antykoncepcją? Przecież małe dziecko to tez świetna wymówka w mopsie i pupie, aby pracy nie podjąć. Taaa tacy szukają pracy ha ha ha. Nawet nie myślą o szukaniu. Jakbyś wiedziała ile można z opieki wyciągnąć, to byś inaczej pisała.

Gość gość
Ciebie p****alo kobieto. Mniejsze wydatki jak ma sie swoj dom? Ja mam swoj dom i place samego podatku 1600zl bo mam garaz i budynki gospodarcze bo gdzies musze chowac rower,szczotke,samochod,taczke,kosiarki,wegiel,drzewo itp! Sam opal ile kosztuje a pali sie caly rok zeby byla woda ciepla,prąd jest drozszy. Ja mam dom 72m2 i kupilam wlasnie 5 ton wegla na zime za 650zl/tona plus drzewa za 3 tys na rozpalke.

Gość gość
gość dziś Właśnie dlatego że nie mają dostępu do efektywnej antykoncepcji. Jeżeli jesteś ubogą kobietą z małej wsi, to ciężko ci co jakiś czas jeździć do miasta do ginekologa, kupować recepty itd. Jeszcze do tego często ludzie ci pochodzą z ciemnoty, nie pilnują brania leków regularnie, wmawia się im że antykoncepcja to grzech itd a mąż nie chce w gumie. no i potem się rodzą małe fasy i patuski bardzo smutna sytuacja nnn antykoncepcja to grzech a lenistwo, nieróbstwo, życie w syfie i niedbalstwo o własne dzieci to już nie grzech? jak i sie nie chcą kupować recept to niech sobie zamurują te śmierdzące tzipy albo zaszyją. Tym samym wybawią społeczeństwo od płacenia wiecznego haraczu na ich bachory spłodzone przypadkowo

Gość gość
zarabiam 1500 zł i żyję i nie latam po opiece czy telewizji aby mi dali

Gość gość
ja teraz nikomu nic ni dają, niech spieprzają, jak naklepią bachorów to niech zawijają rękawy i zapieprzają to wtedy nie będą mieć siły robić kolejnego gówniaka bachora

Gość gość
Według mnie jak chcą mieć te dzieci, niech mają, ale niech się biorą za uczciwą pracę, płacą podatki i składki jak wszyscy, a nie żyją na koszt pracujących podatników, bo MOPS dostaje od państwa, a państwo musi konuś zabrać, by innym dać

Gość gość
niedługo bedzie szlachetna sraczka, znowu będą wyciągać łapy do ludzi pracujących

Gość gość
Moja sąsiadka ma 7 dzieci, każde dziecko ma inne nazwisko. Pracy się nie podejmie, ręce i nogi ma sprawne, paskudna jak noc a widzę, że ostatnio znalazła sobie przystojnego gacha, zastanawiam się co on w niej widzi. Chyba to, że dobrze u robi. I ona nie mieszka na wsi tylko w mieście, w bloku i dzięki 500 + dzieciaki mają na papierosy, na używki, na przyjemności typu deskorolki, nowe smartfony - nawet ja takich nie mam jak te bachory. Już po 3 dziecku mogła się wysterylizować ale nie, po co. Lepiej robić co roku nowego bachora i mieścić się z tyloma bachorami w dwupokojowym mieszkaniu .

Gość gość
jak widać bachory to jej źródło utrzymania, im więcej naklepie tym więcej dostanie zasiłków, plusów, mopsów i jeszcze telewizja sie zlituje, mieszkanie wyremontuje, mamusie do spa wyśle. Najgorsze jest to ze szerzą takie patologiczne myślenie i wmawiają ludziom od dziecka że 'biednym' trzeba pomagać nawet swoim kosztem

Gość gość
gość dziś Twoje koszty utrzymania domu bez prądu, to jakieś 8 tys, ja płacę za 50m2 komunalne 12 tys do gminy. I nie mam swojego podwórka, nie mam budynków gospodarczych, nie mam garażu. Ty się jeszcze przyznaj ile masz ziemi, bo za budynki gospodarcze się nie płaci, a za dom 72m2, aż tyle nie liczą. Gdybym ja doliczyła sam garaż, to bym miała jakieś dodatkowe 2 tys do zapłaty. Chcesz się dalej licytować? Jakbyś chciała, to byś dawno obniżyła koszty ogrzewania i ciepłej wody. Wystarczy zainwestować ok 5 tys. Napisałam, że ta rodzina dałaby radę odłożyć ok 1000 miesięcznie, ponieważ ja mam taki sam dochód przy 4os rodzinie w tym dwoje dorastających dzieci i muszę dać rady z takimi opłatami. Nawet jak kupię opał i zapłacą podatek. xx gość dziś Właśnie dlatego że nie mają dostępu do efektywnej antykoncepcji. x Mają dostęp. Ciężko co 3 miesiące jechać do miasta do lekarza? Teraz to chyba kpisz. Wsiada w autobus i jedzie. Moja antykoncepcja kosztuje 8 zł paczka 3 blistry. Ta droższa mi szkodzi. Na kondomy im szkoda pieniędzy, bo musi mieć jedna z drugą na fajki. Taka prawda.

Gość gość
dlaczego ona ma jechać do miasta do lekarza? przecież lekarz powinien przyjechać do niej! Jaśnie państwo co najwyżej może sie przejść do sklepu po fajki, reszta im sie należy pod nos!

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne niektórym mogą b zaszkodzić, bo zagęszczają krew. Ale chciałam się wypowiedzieć w temacie domu, jak płacisz aż 1600 podatku, to dziwne, i może ktoś zrozumiał ze to budynek do jakiejś działalności gospodarczej, za to się płaci znacznie więcej? Ja mam dom niecałe 200 m. I działkę niecałe 500 m. I płace ok. 330 zł na rok, ale kiedyś płaciłam chyba o jedna trzecia więcej tylkoz powodu ze stał na ogrodzie stary nieużywany garaż określony bodajże jako pomieszczenie gospodarcze. Płaciłam nawet jak już tego garażu nie było, aż mój przytomny wujek zauważył. a co do rachunków, to dom jestraczej tańszy w utrzymaniu niż większe mieszkanie, ja płace łącznie ok. 450 zł rachunków na mc. na wsiach nieraz emeryci sami żyją w takich domach

Gość gość
Taa, zwłaszcza te walające sie rudery na zadupiach z zagrzybiałymi ścianami, stuletnimi oknami, spróchniałymi futrynami i drzwiami, brakiem bieżącej wody i linoleum zamiast podłóg są drogie w utrzymaniu. Te rudery im sie dostały w spadku i hołota grosza w utrzymanie nie włożyła, co widać po stanie tych pożal sie Boże domów. A ta bedzie pisać jaki to drogie utrzymanie domu. Domu moze i tak jak ktoś dba i ma duży dom w dobrej lokalizacji, urządzony wysokiej klasy materiałami. Ale patologia mieszka w ruderach, to są nory w które ta patologia nie remontuje, bo im sie wiecznie należy. Ktoś im musi wyremontować bo oni są przecież biedni. Nawet im sie posprzątać nie chce leniuchom śmierdzącym, bo syf, kurz, pająki i brud widać na odległość. Biedota umysłowa przede wszystkim, takich nie powinno sie wspomagać bo szerzą swoją głupote i bezmyślność przekazując zjeb//ane geny i nawyki naklepanym na ilosć bachorom

Gość gość
16:06 odezwała się elita umysłowa. Już mnie wkurzac zaczynacie, jakieś chyba frustracje z was wychodzą. ludzie biedni są z rożnych powodów. A jeśli mowa o utrzymaniu domu, to dom do remontu tzn jego utrzymanie kosztuje jeszcze więcej niż nowego. Wyremontowanie starego domu, może być kosztem duo wyższym niż postawienie nowego. sama mieszkam w starym domu z lat 30, nigdy mi się nie przelewało, wychowuje samotnie dziecko, mam 2500 zł, i tak oszczędzam, ze się staram odkładać 1000 zł na mc. Włożyłam ogromnym wysiłkiem 20 tys w ten dom w ciagu ostatnich .2 lat, imprezie tego nie widać. jeszcze te teksty niektórych kretynow, usłyszałam od kogoś np. Czy mój maz pije, itp. w Polsce najczęstsza pensja 1520 zł. A ludzie maja mieć na remont prawie stuletniego domu...