Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za co lubicie PIS

Polecane posty

Gość gość
Nie ma plusów za czasów PO. Chyba, że dla nich... Ośmiorniczki itp :p

Gość gość
Brak słów! Ludzie! Widzicie te 500 plus i nic więcej, to Wam oczy pozamykalo, a Wasze dzieci czy wnuki będą to spłacać bo skąd te pieniądze jak nie z pieniędzy narodu! Chora polityka! Wiele par nie pracuje bo mają 500+ i trójkę dzieci to po cholerę się starać! Powinno być przyznawane WYŁĄCZNIE osobom/parom w których jedna pracuje!! Dość leni za zasiłki i zapomogi !!

Gość gość
19:49 ludzie tu wypisali więcej plusów niż 500+. Ślepa jesteś? Te pieniądze są z VAT. PiS wziął się za oszustów VATowych i jest kasa na świadczenia i jeszcze dużo więcej.... Śledzisz temat, że takie bzdury piszesz? :o

Gość gość
Nie lubię PiSu ale mają jedna zaletę, nie są PO.

Gość gość
Jestem upośledzona umysłowo i interesuje mnie życie innych ludzi. Dlatego lubie ... Zgadniecie Smerfy?

Gość gość
Tylko za dwie rzeczy: Nie otwarcie granic dla uchodźców Zlikwidowanie gimnazjów

Gość gość
gość dziś Mozesz podac źródła tych rewelacji? Sledze temat, nie tylko w Do rzeczy czy innym TVPisie. Czytam takze komentarze swiatowe, po to sie uczyłam języków. Tobie tez polecam.

Gość gość
Nie widzicie plusów PO, bo przyzwyczailiscie sie do dotacji unijnych, do normalnych stosunkow miedzynarodowych w gospodarce i polityce i wydaje sie wam,ze zawsze tak bedzie. Duzo jezdze po swiecie, przedtem ludzie podziwiali Polske za jej rozwój, teraz wstyd sie po polsku odezwać. PIS czego sie tknie, to spieprzy.

Gość gość
pis spieprzy wszystko jak te stadniny koni arabskich, wszystko poobsadzali swoimi znajomkami, a sobie ciągną kasy ile wlezie i dla Rydzyka

Gość gość
cholerów pieprzonych nienawidzę, codziennie się modlę aby zdechły

Gość gość
20:31 bo wszystko było obsadzone POwcami. Każda władza tak robi. Ja mimo wszystko głosuje na PIS

Gość marawstala
Na razie za nic : )

Gość gość
Stacje tvn i jej programy lubię, ale jest tak stronnicza, że rzygać się chce. X a TVPIS CZYLI WIADOMOSCI NIE SA STRONNICZE? Jeszcze tak propagandowego programu nie było od czasów komuny. Jesli to 500 plus nie spowoduje krachu ekonomicznego, to program jest ok. Uwazam za pozytywne ze wreszcie zrobili ustawe dezubekizacyjna, oraz ze nie mozna odbierac dzieci tylko dlatego ze rodzina biedna. Dobrze ze prowadza silna i zdecydowana polityke względem np. Rosji czy UE. A fatalne sa pomysły z zakazem aborcji, wolnymi niedzielami, to jak potraktowali niepesłnosrpawnych i jak zrujnowali stadninie w Janowie, i jeszcze pare innych

Gość gość
Nienawidzę ich z całego serca. A już najbardziej to za 500+ dla nieudaczników co na własne dzieci zwrobic nie potrafią.

Gość gość
gość dziś - Moja mama ukończyła 60lat i poszła na emeryturę usmiech.gif Gdyby nie PiS jeszcze długo by orała. x Bzdura! Orałaby jeszcze rok, półtora, a to nie jest długo.

Gość gość
Ja przypomnę jedną rzecz. PO chciało dać na każde dziecko po 400zł, ale wtedy to nie przeszło. A dlaczego? Bo właśnie pis powiedział, że Polski na to nie stać. Nie pamiętam, czy było głosowanie, czy nie, ale taki projekt był. Taa , wolne niedziele od handlu. Te wolne niedziele 2 w tygodniu i tak kasjerki i inni sprzedawcy mieli wolne. Nikt nie pracował wszystkich niedziel, a za niedzielę zawsze przysługiwał dzień wolny w tygodniu. Te wolne niedziele od handlu dały tylko to, że żadna kasjerka nie ma wolnej soboty, a w robocie nie ma się nawet jak w tą sobotę po d***e podrapać. Taki mają zapieprz. A jeśli chodzi o galerię, to w sieciówkach pracują osoby uczące się. Studenci dzienni, pracujący w weekendy zostali pozbawieni części zarobku.

Gość gość
Ja przypomnę jedną rzecz. PO chciało dać na każde dziecko po 400zł, ale wtedy to nie przeszło. A dlaczego? Bo właśnie pis powiedział, że Polski na to nie stać. Nie pamiętam, czy było głosowanie, czy nie, ale taki projekt był. x Jezu,, ale brednie... nie wiem czy byl taki projekt, ale bardzo wątpie. niemniej, przepadł bo PIs powiedział ze Polski na to nie stac? Jak PIS stworzył projekt 500 plus , to czemu nie przepadł skoro PO powiedziało, ze Polski na to nie stac?

Gość gość
gość dziś gość dziś Mozesz podac źródła tych rewelacji? Sledze temat, nie tylko w Do rzeczy czy innym TVPisie. Czytam takze komentarze swiatowe, po to sie uczyłam języków. Tobie tez polecam. xxx Główny Urząd Statystyczny mówi Ci to coś?

Gość gość
Za likwidacje gimnazjum walkę z dopalaczami i wolne niedziele od handlu :)

Gość gość
Kompletnie za nic, głosuję przeciwko nim.

Gość gość
23:11 nie wszędzie dzień wolny. Mój mąż pracował od poniedziałku do soboty 6-14 lub 14-22 i dwie niedzielę w miesiącu, zarabiał 1600 + 2x100zl za niedzielę. Wolnego nie miał za to żadnego. Bieda z nędzą. Teraz pracuje pon-pt 7-15 i zarabia 2200. U nas różnica jest duża. Płace wzrosły, są umowy o pracę. A 500+ mam na dwójkę dzieci i co z tego, miałam macierzyński więc 4200 na czwórkę, macierzyński się skończył i idę do pracy na zmianę z mężem bo kasy nawet z 500+ jest mało . Dla nas 500+ to duża pomoc, z 300+ też skorzystam.

Gość gość
Dzięki 500 + duzo kobiet nie pracują i bardzo dobrze. Brakuje pracowników i pensje rosną .

Gość gość
Podoba mi sie to ze tyle umów smieciowych zlikwidowali,dzieki nim w koncu mam umowe o prace i wolne swieta i niedziele.Ile razy musialysmy pracowac 15go sierpnia,tyle lat zmarnowalam na umowie zlecenie. W koncu zlikwidowali te lichwiarskie odsetki za niesplacanie pozyczki. 500+. Zachod sie z nas smial,Polki rodzily dzieci za granica dla socjali!

Gość gość
09:47 Jest inflacja i zaraz 500 będzie stanowczo za mało. Przy waszych dochodach zdecydowaliście się na dwójkę dzieci... Brawura moim zdaniem, ale dla was każdy grosz się liczy i takich ludzi pis zawsze przekupi.

Gość gość
9:55 zdecydowaliśmy się na jedno, lekarz źle założył wkładkę domaciczna i mamy dwójkę, życie.

Gość gość
PO dbało tylko o bogatych ludzi i zapomnieli o biedniejszych . Czy to sie komuś podoba czy nie Polska skalda sie głownie z ludzi biedniejszych . Nie pisze tu o patologi gdzie żadne nie pracuje bo to jest garstka ale o parach gdzie np każde z nich pracuje fizycznie na produkcji i maja 2 dzieci . Dla nich to 500 + czy 300 + to bardzo duza pomoc.

Gość gość
09:59 Dla was rozwiązaniem byłby bezpłatny żłobek/dostępne przedszkole a nie socjal tracący na wartości. Pis najlepiej chciałby żeby kobiety nie wystawiały nosa z domu, tylko siedziały z dziećmi.

Gość gość
10:03 I dlatego pis ma poparcie, może sobie robić co chce, korumpować sądy, wydawać ustawy jakie im tylko przyjdą do chorych głów. Biedni ludzie nie będą zadawać pytań, za ochłap w postaci 500 + będą siedzieć cicho i łykną wszystko co tylko władza chce. To strasznie smutne.

Gość gość
gość dziś Żłóbek jest dobry dla tych co pracują od pn do pt od 8 do 16 . Ja pracuje od 6 do 14 . Z domu wychodzę o 5.10 . Co mi i moim koleżanka da żłobek ?

Gość gość
gość dziś Kazdy dba o swoją rodzinie . Ja mam jedno dziecko i mnie 500 + nie dotyczy ale za to, ze pomogli biedniejszym wybiorę sie na wybory i zagłosuje na PIS .