Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy 9,5 bety hcg pod koniec 4 tygodnia to za mało? W laboratorium dolna granica w 4 tyg. to właśnie 9,5...

Gość gość
Jednorazowy wynik nie mówi nic. Najważniejszy jest prawidłowy przyrost. Powtórz więc betę po 48godz.

Gość gość
Niby według norm tak ale w praktyce jeszcze się nie spotkałam z tak niskimi wynikami, a jestem laborantem i widziałam tego setki

Gość gość
Może miałaś później owulację po prostu i ciąża jest młodsza ? Ja miałam późną owulację 23 dnia cyklu i jakbym nie chodziła na monitoring cyklu to nie wiedziałabym i ciąża by mi cały czas o ponad tydzień młodsza wychodziła. Ja pierwszą betę też robiłam 18 dni po owulacji ale wyższa beta wyszła. Powtórz i zobaczysz przyrost :)

Gość gość
Ciąża biochemiczna

Gość gość
Takibwynuk to żadn6 wynik... Alno dopiero się zagnieżdżyło albo nic z tego. Powtórz

Gość gość
Kiedy była ost miesiączka? owulacja? 9.5 to bardzo mało. Zrób po 48 godz ze y zobaczyć czy rośnie. Jeśli miałaś późno owulacje to może być mniej niż 4 tyg

Gość gość
15 dni temu miałam skok temperatury i w ten dzień miałam zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Kilka dni później potwierdzone pęknięcie. Dziś beta na takiej granicy, dlatego boję się, że może być coś nie tak

Gość gość
Powtórz. Cyfra powinna się podwoic po 48 godz

Gość gość
Już wcześniej odpisywałam ci to ja laborantka. Skoro wiesz dokładnie kiedy była owulacja to nie ma mowy o późniejszym zapłodnieniu wiec wyniki jest zdecydowanie za mały. Albo ciąża okaże się faktycznie biochemiczna albo uda się ja podtrzymać lekami. Radziłabym iść do lekarza po leki na podtrzymanie moim zdaniem tylko z lekami przy tak małym wyniku masz szanse ale oczywiście i tak branie leków nie da ci gwarancji utrzymania ciąży. Powodzenia

Gość gość
Beta wyszła 30, przyrost jest dobry chyba, tak?

Gość gość
Dziwna sprawa przyrost niby dobry ale strasznie malutka ta beta. Tu może okazać się wszystko