Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kasa na mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

chcemy kupić z chłopakiem mieszkanie, a ja mam spore oszczędności (pracowałam za granicą trochę i rodzice chcą mi dołożyć) a mój chłopak nie ma nic? Może jestem wredna ale nie zamierzam dzielić się kasą z chłopakiem, bo on akurat nie ma głowy do finansów i tak nie zależy mu na zarabianie pieniędzy, a ja ciężko na to pracowałam i moi rodzice. To mnie u niego wkurza. On jest przekonany że będę spłacała kredyt ze swoich oszczędności, ale wolę je ulokować od razu a nie tak trzymać w banku. Jak w takim razie to jest wygląda?czy można podzielić mieszkanie na pół i każdy ma swoje do spłacenia?

Gość gość
A twój chłopak coś robi żeby zbierać kasę i oszczędzać?bo sorry jeśli to zapracowane pieniądze twoje i twoich rodziców to nie dziwię się że nie chcesz mu dac

Gość gość
Kup mieszkanie na siebie

Gość gość
gość dziś No to skoro on nic nie dokłada, to chyba ty kupujesz mieszkanie tylko na siebie. Więc oczywiste, że kredyt bedzie na ciebie i ty będziesz go płacić. Natomiast od chłopaka możesz np. domagać się opłacania rachunków, za to, że mieszka w twoim mieszkaniu X No on się na to nie zgodzi. Chce wspólnego mieszkania, tyle że nie ma żadnego wkładu własnego, a ja mam i mogłabym szybciej spłacić kredyt a on myśli standardowo o 30latach

Gość gość
Znajdź sobie kogoś bogatszego xd

Gość gość
Ja tak jak wielu innych osób wzięłam kredyt ale w złotówkach i spłacam tyle na ile byłam umówiona. W wyborze odpowiedniego dla mnie i na moją kieszeń kredytu na mieszkanie pomógł mi doradca finansowy z tego biura w Będzinie http://finanse-slask.pl.