Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wygladam bez makijażu jak chora

Polecane posty

Gość gość

Witajcie czy na jadąc na porodowke można mieć chociaz trochę podkładu lub lekko wytuszowane rzęsy? Czy jedziecie totalnie z umytą twarzą bez grama makijażu U mnie jest duży problem bez makijażu wyglądam fatalnie , rodzina i znajomi mowią ze wyglądam jak chora, ze twarz mi się zmienila i ze nie najlepiej wygladam. W odrobinie podkladu i tuszu i tak bede wygladac źle ale calkowicie bez niczego tragedia. Wiadomo ze tam sie nie trzeba stroic ale zwyczajnie bede sie pewniej czuła a jak pomyślę o swojej nienwyjsciowej twarzy to bede sie jeszcze gorzej czuć

Gość gość
Zapewniam cię, że nawet nie pomyślisz o tym jak wygląda twoja twarz bo nie będzie to miało żadnego znaczenia.

Gość gość
Zaraz Cie tu zjadą . Powiem Ci tak- jak masz się lepiej czuć to się umaluj ale wierz i będzie Ci wszystko jedno;)

Gość gość
To pytanie może zrozumieć tylko ktoś kto tak jak ja codziennie robi pelny makijaż i bez niego nie ma twarzy. Nie chce sie tam tapetowac i komrpomitować tylko.chodzi o lekki fluid i raz wytuszuje rzęsy

Gość gość
Mi nie bylo wszystko jedno. Oczywiscie kosmetyki ze soba mialam. O 3 mialam pierwsze bole wiec sila rzeczy bylam bez makijazu. Przy rozwarciu 5 cm nakladal makijaż. Nawet mam zdjecie ha ha Autorko, malujesz sie na co dzien? Moze porod zastanie Cie w makijazu?

Gość gość
To się pomaluj, najwyżej na szybko pielęgniarka sama zmyje Ci to z twarzy w razie potrzeby. Jak będziesz przeć to będzie Ci nawet obojętne czy nasr***łaś na podkład czy nie a co dopiero makijaż.

Gość gość
A jaka moze zajsc potrzeba w ktorej ktos ma prawo zmywac Ci makijaz?

Gość gość
W razie gdyby była konieczna cesarka to lepiej żebyś nie była wymalowana. Do operacji zmywa się wszystko nawet lakier z paznokci. W przypadku komplikacji jest to istotne.

Gość gość
A w czym przeszkadzaja rzesy i podklad? Paznokcie musza byc zmyte bo moga siniec gdy cos nie tak, ale twarz?

Gość gość
W razie cesarki na sali trzeba zachować odpowiednią higienę, w końcu to operacja.

Gość gość
Do cesarki trzeba zmywać tapetę z buzi hahah padłam doradczynie z koziej d**y

Gość gość
gość dziś wybierz się do psychologa

Gość gość
poród powoduje straszne pocenie sie, włosy bedziesz miała zupełnie mokre, wiec nie wiem jak by sie makijaz przy tym zachował

Gość gość
21:24 w zeszlym roku przy cc miałam podkład, tusz i zrobione brwi i jakoś nikt mi nie kazał nic zmywać. Co za ciemnogród :)

Gość gość
Dlaczego kobiety, które rzekomo są dojrzałe, w takich ponoć pięknych chwilach, gdzie dziecko jest priorytetem, myślą o tym, żeby mieć na buzi makijaż? Zapewne będzie wyglądać to przepięknie po godzinach porodu, potu i nadludzkiego bólu gdy rozpłynie się to wszystko na twarzy. Cud miód i orzeszki. Rób co chcesz, możesz nawet rzęsy dokleić...

Gość gość
Jaki pot? Chyba zartujecie. Ja rodzilam s n bez znieczulenia i ani kropla nie spłynęła. Ale jak sie wazy 80 kg to mozna sie upocic w sumie

Gość gość
Co za durne pytanie?? Ja maluję się na codzień więc wiadomo, że jak nagle Cię złapie to bierzesz torbę i jedziesz, a nie zmywasz makijaż... Ja rodziłam z moim normalnym makijażem czyli : - podkład - kreska - tusz - brwi

Gość gość
Pocenie to nie tylko kwestia wagi, choć wiadomo, że to również ma wpływ.

Gość gość
Takze autorko maluj sie, Samopoczucie sie poprawi a nie wadzi to w niczym.

Gość gość
dziś - to ile wazyłas przy porodzie i jak długo trwał?

Gość gość
Mozna.. Ja mialam. Lekki makijaz.

Gość gość
63 kg. Od pierwszego bólu do wydobycia dokładnie 10 godzin

Gość gość
Toile Ty masz wzrostu ze 63kg w dniu porodu? 150? Bo ja mam 172 i w dniu porodu 80kg.a przytylam.15 kg

Gość gość
170 i przytylam 12 więc podobnie do Ciebie:p

Gość gość
co by wieksza waga miała do rzeczy akurat przy porodzie? Rozumiem, ze jak sie biega, to trzeba dzwigac dodatkowe kilogramy, które sa ciezarem, ale przy porodzie się lezy? Ja wazyłam 71 kg wtedy, dosc mało, spociłam sie, czy cos spłyneło to nie wiem, moze nie, ale włosy miałam mokre. Czasem człowiek moze nie zdawac sobie nawet sprawy z tego, bo jest zajęty czym innym i niezle skołowany. chyba z tego co kojarze na kazdym w miare realistycznym filmie tez kobiety miały włosy mokre

Gość gość
Bo z medycznego punktu widzenia (nie biorąc pod uwagę zaburzeń hormonalnych i zdrowotnych), nie jest możliwe nie spocić się w czasie porodu, tym bardziej ani trochę.

Gość gość
Mam zdjecia zaraz po i wygladam normalnie, nawet polozne żartował y ze ja to jak bym z wakacji wrocila i wychwalic sie nie mogly

Gość gość
I dodam ze w okolo 8 godzinie trzeslam sie z zimna i musialam sie okrywac wiec to możliwe sie nie spocic.

Gość gość
to moze u ciebie bylo cos nie tak ze zdrowiem. Bo takie anomalie zawsze są podejrzane. z tego co kojarze to klacze przy porodzie tez sie b pocą

Gość gość
Ha ha dowalilas z tymi klaczami. Posobno myszy tez he he. Ja mam bardzo niskie cisnienie ogolnie, moze to z tego powodu.