Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wygladam bez makijażu jak chora

Polecane posty

Gość gość
Ja tez chciałam makijaż robić ale jak mnie skurcze już w domu zŁapały to ostatnią rzeczą o której wtedy bym pomyślała to makeup... już nie mówiąc o pobycie na porodówce

Gość gość
Ja w szpitalu wylądowałam z biegu, w full make upie, lateksowym ubraniu i peruce ;) Ledwo zdążyłam dojechać. Te upocone historie to po prostu brak ruchu w trakcie ciazy i otyłosc :)

Gość gość
to jak ledwo zdązyłas dojechac, czyli urodziłas od razu, nie widzisz róznicy miedzy tym a rodzeniem np. 12 godzin czy wiecej? Co za brednie piszesz o tej otyłosci...

Gość gość
Nie, nie urodzilam od razu. Akcja sie szybko potoczyla po prostu ;) A z otyloscia to czysta prawda ;)

Gość gość
a skad masz zródła tych "rewelacji", ze pocenie przy porodzie jest skutkiem otyłosci??

Gość gość
nie powiedziałabym, ze brak ruchu... w ciąży przytyłam około 11kg przy wadzę startowej +/- 50kg. Przez kilkanaście lat oprawiałam sport można by rzec zawodowo, w ciąży przystopowałam, ale z racji wprawienia organizmu mogłam pozwolić sobie na więcej niż normalnie żyjąca osoba. Rodziłam około 7h, pot był...

Gość gość
Na brak potu faktycznie może wpływać niskie ciśnienie, lub nagły wyrzut konkretnej dawki hormonów (właśnie dreszcze itd.) ale dreszcze również mogą wystąpić równolegle z potem. Duża tusza nie ułatwia sprawy, ale ona nie jest czynnikiem determinującym, ponieważ sama ciężarna może być o dziwo sprawniejsza fizycznie od tej szczuplejszej. Pot to termoregulacja ciała, jeśli jej potrzeba - to wystąpi.

Gość gość
Nie ma zadnej gwarancji, ze tusz do rzes sie nie rozplynie -( pot, łzy), jesli tak , bedzi sie wygladac groteskowo. Do autorki - jesli bez makijazu wygladasz jak chora, moze lepiej sprawdz, czy faktycznie nie jestes?

Gość gość
Ja nie rodziłam jeszcze, ale przed okresem miewałam czasem bolesne skurcze i zaparcia, przy tym zimne poty. Dosłownie cała mokra, razem z włosami trzęsłam się z zimna więc się domyślam. Ogólnie w szpitalu w makijażu jest niewygodnie nawet jak się leży i wyciera wszystko w poduszkę, bez sensu. Autorko, masz chyba małe wyobrażenie o tym jakie wyzwanie cie czeka.. W bólach człowiek przestaje myśleć o swoim wyglądzie, kobiety wrzeszczą, z bólu kupę robią a ty się rzęsami martwisz. Weź sobie kosmetyczke i się pomalujesz kiedy siły ci pozwolą.