Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutrobezrobotna

Dziś ostatni dzień w pracy, co dalej

Polecane posty

Gość jutrobezrobotna

Dziś ostatni dzień w pracy, nie przedłużyli mi umowy. Chcę pracować, a nie ma gdzie w Polsce Wschodniej. nie chcę 500+, choć mam dzieci, chcę mieć pracę i uczciwie pracować,a nie mogę. znów szukanie roboty...wszędzie albo zlecenie, albo jakieś przekręty.. Szukam Pracy Zamość i okolice, coś ktoś?

Gość gość
Idz do lekarza i pociagnij przez pare mc l4. Bedziesz miec dochod. A na l4 wysylaj cv. Przegladaj oferty pracy.

Gość gość
chciałabym, ale pracując w instytucji państwowej, jaką jest Sąd, mam tylko umowę zlecenie niestety..

Gość gość
Mnie też zwolniono bezczelnie po kilkunastu latach, zlikwidowali moje stanowisko, moja koleżanka w dziale teraz opływa w podwyżki i dostatki, a mi powiedzieli, że trudna sytuacja ekonomiczna... Na szczęście znalazłam już pracę, no i miałam 3 miesiące wypowiedzenia, więc nie zostałam z dnia na dzień na lodzie. Znam jednak przypadki, że ludzie (zwłaszcza po 40-tce) już 5-6 miesiąc szukają pracy i nic. Jakie masz wykształcenie i doświadczenie?

Gość gość
Skandal, że w instytucjach państwowych zatrudniają na umowę-zlecenie, a np. w przetargach wymogiem jest zatrudnianie pracowników podwykonawcy na umowy o pracę, co wiadomo, jak podnosi koszty.

Gość gość
A lidl, biedronka? Tam podobno cały czas szukają do pracy.

Gość gość
Bierz 500, podaj męża o fikcyjne alimenty, dostaniesz 500+ na pierwsze dziecko plus inne dodatki, będziesz jak samotna matka.

Gość gość
Trzeba było myśleć o tym i działać przez 10 lat a nie 10 minut. Po co bachory robiłasjak jestes taka nieustawiona?! madra kobieta n7e pozwala na taka systuacje pidkarpacie robi na zachodzie za 1500 ale euro i nie puer...doli jak ty.

Gość jutrobezrobotna
mam wykształcenie podyplomowe, doświadczenie zawodowe też mam. Zamość jest małym miastem i niestety bez znajomości ciężko jest się zatrudnić nawet w biedronce, ale jestem dobrej myśli i już kilka CV złożyłam

Gość gość
A czemu nie startowalas w sierpniowym konkursie?

Gość gość
Też pracuję w sądzie i nie radzę rzucać L4... Mi też mówili że praca na 3 miesiace też Sąd, pod koniec chciałam rzucić L4 ale po paru dniach do mnie zadzwonili i wróciłam. Później był konkurs który wygrałam i dziś pracuję na stałe.

Gość gość
No powiedz czemu? Czyżbyś jednak nie miała wyższego wykształcenia i pracujesz jako sprzątaczka ? Bo na innych stanowiskach się nie zatrudnia na umowy zlecenie. Tylko ochrona lub sprzątaczka które są zatrudniane przez zewnętrzną firmę.

Gość gość
Lata temu były u.owy zlecenia w sądach ale od dobrych 5-6 lat już tylko umowy o pracę nie sciembiaj autorko.

Gość gość
Szkoda. Spróbuj jeszcze napisać odwołanie jeśli jest taka możliwość. Skoro zależy ci na tej pracy i się sprawdzałaś to szef powinien to docenić.

Gość gość
do 09:15 Widać była mniej wydajna niż koleżanka, nie wypracowywałaś odpowiedniej wartości dodanej dla przedsiębiorstwa (może nawet na własną pensje nie zarabiałaś), albo popełniałaś rażące błędy narażające firmę na straty i pozostałych na utratę źródła zarobkowania. Gdybyś pracowała solidnie wypracowując dochód na odpowiednim poziomie to i miałabyś robotę. Prosta sprawa firma to nie instytucja charytatywna.

Gość gość
do gość 14.00 i 14.10 zaraz sprawdzę, w którym pokoju siedzisz i podwalę kierowniczce, że zamiast klepać papierki obijasz się na kafeterii

Gość gość
do gość 14.00 Czyżbyś na Rejonowym siedziała??

Gość gość
Do 14:23 Moja droga, ja pracowałam w tej firmie 16 lat i na swoją (i nie tylko) pensję zapracowałam aż nadto. Koleżanka pracująca od 3 lat,( z czego 5 miesięcy na L4 i to wcale nie na dziecko, bo jest bezdzietna) natomiast jest typem osoby robiącej wokół siebie dużo szumu. Nawet jak się rozwodziła, to musiała wszystkich wokół o tym informować, po to tylko, by szef jej współczuł i jej nie zwolnił. I jak widać - opłacało się. Manipulanci i intryganci mają się w tym kraju dobrze :-/

Gość gość
Możesz sobie sprawdzać-na macierzyńskim jestem :D

Gość jutrobezrobotna
15.16 już wiem kim jesteś.. pozdrawiam

Gość gość
Brawo detektywie. To kiedy mnie odwiedzisz :D

Gość gość
No widzisz, i zawsze pewnie psioczyłas na te 500 plus, ale teraz będziesz mieć dodatkowa kasę. Możesz,przecież to wziąć na razie imszukac pracy i tak. Czy ktoś wie, dlaczego po 40 roku życia mniej chętnie zatrudniają?