Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leczenie kanałowe boli ?

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze dbalam o zeby, od dziecka. Chodziłam zawsze na wizyty nfz i co najgorsze miałam to tylko borowanie. Po przeprowadzce kilkaset kilometrów dalej chodzę do innego dentysty i on zauważył ze jedna plomba została zle zalozona i próchnica mi się wdala . Obdarl ta plombe( juz i tak i tak byla ulamana ) aż mu nerwy sie mu pokazaly i mi tam borowal. Myślałam ze zejdę z tego fotela tak bolalo. On powiedzial ze nie ma sensu borowac jak mnie boli choc dal mi juz drugie znieczulenie. Zapadła decyzja - leczenie kanalowe. Kobitki boże ja się tak boje. Zawsze dbalam o zeby a przez jedna plombę zle zalozona musze miec kanalowe. Przeciez to boli, jak mi znieczulenie nie pomagalo przy borowaniu a co dopiero będzie przy kanalowce :( . Jak w ogóle pacjent jest przygotowany do zabiegu ? Mam wizytę za 3 dni kontrolna i dopiero dentysta będzie mi wszystko zakladal i robil

Gość gość
w kanałowym najpier a c****j z tym zreszta :D :P

Gość gość
Miałam kanałowe raz w życiu (kilkanaście lat temu) i momenty bólu były sporadyczne. Są różne rodzaje znieczuleń - może to stosowane przez Twojego stomatologa nie działa na Ciebie?:(

Gość gość
Dobry dentysta znieczuli tak że nie boli. To kiedyś tak było że bolało, teraz już są różne znieczulenia, różne preparaty. Nie powinno bolec. Mnie całe życie zawsze bolało notowanie zębów, bałam się vatdoz dentystów. Teraz trafiłam na taką kobietę że nic mnie nie boli. Po postu umie się dobrze wkuc.

Gość gość
Ja czytałam ze znieczulenie działa jak w dziasle jest od chyba 7 ph a jak miazga jest zniszczona to tam jest poniżej tych 7 i znieczulenie może czasami nie zadzialac. Slyszalyscie cos o tym ?

Gość gość
Powiem wam ze dentyste mam bardzo dobrego. Podczas tego borowania z 15 min poczekalam aż zacznie dobrze działać znieczulenie. I w końcu poczułam ze zdretwialo mi pól gęby, poczułam ze mi chyba wargi rosną a podczas plukania jamy ustnej woda mi lala sie po kącikach bo nie czułam ze wlewa wode do ust . Wiec nie wydaje mi się ze znieczulenie zle

Gość gość
Nie.znieczulenie do leczenia kanałowe go jest zupełnie inne niż do leczenia zwykłego. A jeśli masz zapalenie miazgi to żaden normalny dentysta nie będzie tego leczyć normalnie, tylko cię skieruje na kanalowke

Samo kanałowe nie jest takie najgorsze, ale wcześniej wiercenie i zatruwanie to nie jest miłe przeżycie.

Gość gość
Zatruwania już się nie stosuje. Chyba że pacjent przychodzi z bólem i nie mozna go od razu leczyć (a zwykle nie można bo brak czasu. Kanałowe trwa ponad 1h). Teraz się znieczula i wyciąga nerwy bez zatruwania. I też nie powinno bólec

Gość gość
Leczenie kanałowe nic nie boli bo jest wykonywane w znieczuleniu bo niestety jest to ingerencja do samego kanału i raczej nikt by tego nie zniósł na żywo....dla tego podawane jest znieczulenie po , którym siedzimy i się relaksujemy a stomatolog robi swoje. Ja miałam leczone kanałowo dwa zęby i nic mnie nie bolało a robiłam je w http://www.ortodent-banino.pl/kontakt.

Gość Nina Kowalska
Dobry dentysta zrobi tak, żeby nic nie bolało. Od siebie mogę polecić całą klinikę Eurodentalu bo pracują tam sami specjaliści, którzy dokładnie wiedzą co mają robić, a efekty są świetne.