Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa na czas określony a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Mam duży problem pracowałam przez pół roku na umowie zlecenie dopiero miesiąc temu dostałam umowę o prace na czas określony . Okazuje się również ze jestem w ciąży . W poprzedniej ciąży miałam duże problemy , poród przedwczesny i niestety ale straciłam dziecko .. w tej jest również duże zagrożenie przedwczesnym porodem i lekarz chce abym już sZla na l4 .. w dodatku mam bardzo zły kontakt z kierownikiem z racji ze jestem najmłodsza i najkrócej pracuje wysługują się na każdym kroku . Podobno na umówię o prace na czas określony jest tak Ze po 12tyg nie mogą mnie zwolnić ?? I musza przedłużyć umowę ? Czy l4 wzięte wcześniej może zakończyć się wypowiedzeniem ?? Bardzo proszę o rzetelne odpowiedzi .

Gość gość
Tak dokładnie jest. Oczywiście nie zwolnią Ciebie z powodu ciąży, ale coś wymyślą. Może lepiej pogadaj ze swoim rodzinnym i np. Wez zwolnienie na cokolwiek na 10 dni żeby trochę odpocząć. Wtedy nie będzie widoczne na zwolnieniu że to ciążowe. Będzie też ono płatne tylko w 80% nie w 100% jak w przypadku ciazowego. Który to tydzień ciąży? Jak Cię zwolnią to raczej w 3 miesiącu pracy innej nie znajdziesz, a nawet jeśli to Zus to zakwestionuje i Ci nie zapłaci. Bo pisałaś do pracy, nie żeby pracować ale żeby mieć świadczenia. Takie to u nas prorodzinne Państwo.