Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinno jeść niemowlę

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córka ma 5,5 miesiąca waży 7kg i DP niedawna była na samej piersi. Nigdy nie jadła mleka modyfikowanego. Od niedawna zaczęłam podawać jej słoiczki według wieku na etykiecie. Na początek po 2/3 łyżeczki. Obecność je po pół słoiczka albo zupki albo deserku. Moja Pani doktor odradza dawania picia skoro jest piers na zadanie,kaszki z mlekiem modyfikowanym... To jakie mam podawac? Te bezmleczne zalewa się samą wodą więc wydaje mi sie ze to będzie bez smaku. Zastanawia mnie czy moja córeczka ni je za malo... Bo w sumie tylko pierś i pół słoiczka dziennie. Pytanie pewnie dla niektórych głupie ale jednak prosze o odpowiedzi/podpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
Do roku podstawą wyżywienia niemowlaka ma być mleko. Innych produktów ma tylko próbować. Pół słoika w tym wieku to całkiem sporo. A jak nie chcesz dawać kaszek na mm, to możesz przygotować jakieś kaszki na swoim mleku, jeśli uda Ci się odciągnąć odpowiednią ilość. Poszukaj, w necie jest sporo przepisów.

Gość gość
dziś Dziecko po skończeniu roku ma już jeść pięć posiłków dziennie i do tego należy je stopniowo przyzwyczajać. Magicznie,nagle budząc się jako roczne dziecko z samego mleka do pokarmy "dorosłe" nie przejdzie. Mleko w diecie np. 11miesięcznego dziecka nie występuje już 5, czy 6 razy dziennie. Kolejne porcje zastępuje się stopniowo innymposiłkiem. Oczywiście 5,5miesięczne niemowlę, zgadzam się, że głównie mleko, ale w późniejszych miesiącach proporcje zaczynają się zmieniać.

Gość gość
gość dziś A przecież ja wcale nie twierdzę, że dziecko do roku ma być na samym mleku, a potem nagle po pierwszych urodzinach bam, z dnia na dzień dorosłe jedzenie. Ale dziecko autorki nie ma jeszcze pół roku, więc autorka może sobie na spokojnie wprowadzać nowe produkty, bez spiny, że dziecko powinno tyle czy tyle zjeść.

Gość gość
dziecko autorki nie ma jeszcze pół roku, więc autorka może sobie na spokojnie wprowadzać nowe produkty, bez spiny x I z tym jak najbardziej się zgodziłam ;)

Gość gość
Spokojnie :) wszystko jest dobrze. A kaszki rób na wodzie i dodawaj owoce np.na poczatek zblendowanego banana, przetarte jabłko albo coś że słoiczka jak wolisz. Kaszki możesz gotować sama, zwykle manna, kukurydziana, jaglana. Zajmuje to 3 minuty.