Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katia2010

Początki ciąży

Polecane posty

Gość Katia2010

Witam Kobietki. Może zacznę od początku. Dwa tygodnie temu ginekolog stwierdził ciąże po ukazaniu się pęcherzyka ciążowego. Wiek ciąży po wielkości pęcherzyka stwierdził na 5tydzien i 4 dni. Dzisiaj (po dwóch tygodniach po ostatniej wizycie) lekarz powiedział że dopiero teraz pęcherzyk wygląda na 6 tydzien i jakiś cień w pęcherzyku. Ale niestety brak echa zarodka. Wspomnę, że ostatnia miesiączkę miałam 9 lipca a dzisiaj mamy 13 Wrześna. Możliwe jest żeby dwa tygodnie temu pomylił się co do wieku ciąży? Miała któraś z was taka sytuacje?

Gość Katia2010
Czy możliwe że seks po zajściu w ciążę uszkodził zarodek i to go opóźnia w rozwoju? Nikt nie chce kijem baseballowym po głowie dostawać a ja wtedy jeszcze nie wiedziałam że w ciąży jestem.

Gość gość
Gd jjest higiena to nie ma by seks zaszkodził. Ale bardzo często dochodzi do zakażenia pdczas badań palpacyjnych i są wtedy problemy! Dlatego podczas każdego badania i zabiegu powinna być osoba bliska by pilnował sterylności . Gdy coś dotyka ginekolog w gabinecie prosi mąż o zmianę rękawiczek bo brodawczak ludzki zakażonych nawet po 10 latach odczujemy chorobę! Gdy nie ma problemu nie chodzimy po ginekologu! Również poród powinien być przy ojcu dziecka wtedy liczą sie z rodzaca.

Gość Katia2010
A do którego miesiąca mogę się bezpiecznie puszczać na lewo i prawo?

Gość gość
Ja miałam stosunek rano było to dwa tygodnie po terminie a wieczorem rodziliśmy cztery godziny ale mąż dzielnie masował kręgosłup przy bólach krzyżowych również mogłam chodzić bo był mąż do momentu porodu. Gdy jest mąż jest spokojniejszy poród nie szarpią położne na silę nie ma wyrwanych bioderek jak i karmiłam przed odcieciem pepowiny lepiej okleja sie łożysko i nie ma bolesnej skrobanki! A pierwszy pokarm siara jest niczym antybiotyk! Mąż również jest przy badani cipki mogę go mieć i również ginekolog nie opowiada bzdur jak to często się dzieje gdy jesteś sama.