Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chory synek.

Polecane posty

Gość gość

Help! Mój synek jest chory. Ma 2,5 latka. Nie wiem co zrobiłem źle. Źle ubrałem? W przedszkolu zaraził się? Tęsknota za mamą? Ma gorączkę i boli go gardło. Podałem mu Fervex Junior, pije ciepłą herbate z cytryną i miodem. Co jeszcze ?

Gość gość
Temperatura wynosi 38,2 stopni.

Gość gość
ferved junior jest od 6 lat

Gość gość
Tak, dlatego dostał trochę mniej niż pół dawki. Nie mam z kim to zostawić. Nie miałem jak jechać do apteki, lek dała mi przyjaciółka żony.

Gość gość
Az sprawdzilam i fervex junior jest od 6 roku zycia:/ dawaj mu np nurofen czy ibufen, lub paracetamol, takie dla dzieci, wit c i d, mozesz kupic lipomal. Najlepiej jutro idz do pediatry, to jeszcze maluch.

Gość gość
No właśnie ten fervex to nie byl dobry pomysł . Pewnie zbije gorączkę ale więcej nie podawaj. Jeśli znów potem pojawi się gorączka podaj nurofen w syropie , tam jest podane dawkowanie wg wagi dziecka. Do tego zadziała też przeciwzapalnie.

Gość gość
Pewnie zwyła wirusówka, początek przedszkola, więc zdarza się. Podawaj nurofen z ibupromem na przemian, obserwuj, ewentualnie jutro do lekarza, żeby sprawdził gardło itp. Może jakaś angina, albo inne cholerstwo

Gość gość
Dawaj leki jak wyżej, nie zapominaj o płynach, najlepiej woda, ale to w zalezności co bedzie chciał pic, mogą być nawet soki, czy woda z jakimś sokiem owocowym.

Gość gość
A do apteki w ostatecznosci jedz z dzieckiem. Mozesz tez wezwac taksowke tak jakby z dowozem lekow, nie wiem jak to dokladnie dziala, spytaj w jakiejs korporacji czy jest mozliwosc. Musisz kupic coś na zbijanie temperatury, bo w nocy moze skoczyc.

Gość gość
Jutro pójdziemy do lekarza. Dzisiaj niestety nie było szans na dostanie się. Gorączkę dostał dopiero ok 18. Zasnął,ale jest niespokojny. Czy któryś z tych leków dostanę na stacji ? Czy tylko apteka ?

Gość gość
Dzięki za rady! Naprawdę dziękuję! Młody rzadko choruje.

Gość gość
Dzieciecych nie maja na stacji raczej. Na pewno nie masz nic w domu? To jest pierwsze przeziębienie? Moze moglbys poprosic jakas sasiadke zeby zostala z dzieckiem na chwile... A na przyszłość to lepiej miec takie rzeczy w domu.

Gość gość
Przeszukałem wszystko i nie mam żadnego leku na gorączkę,bo to jego pierwsza. Bywał podziębiony, ale nie miał gorączki. Mały nie chce zostać z nikim. Moja mama ma przyjechać,pomóc mi.

Gość gość
Dzieci często na trudne emocje, takie właśnie jak tęsknota za mamą, reagują gorączką. Ty pewnie też przeżywasz jego pójście do przedszkola. Moje dzieci zawsze zawsze mają gorączkę jak dzieje się coś trudnego dla mnie w życiu. Pójdź do niego jak teraz śpi i powiedz mu, że jest bezpieczny, że go kochasz. Powiedz mu co czujesz i że może już być zdrowy. Zobaczysz, będzie spał spokojnie a rano będzie dobrze.

Gość gość
Wcześniej chodził do żłobka. Przedszkole nie jest niczym nowym. Nie chce spać w swoim pokoju.

Gość gość
Apteka dyżurna, na 99% stacji nie bedzie nic dedykowanego dzieciom, jedynie zwykły ibuprom. Jak mały spi, zostawić nawet z sasiadka i szybko podjechać, zawsze się przydadza przeciwgorączkowe dla dzieci. Być może jutro rano już bedzie ok, głowa do góry :)

Gość gość
Jak nie mozesz jechac, zadzwon do pierwszej, lepszej korporacji, dowioza leki z paragonem, za kurs skasują ze 20 zł.

Gość gość
Śpi,ale bardzo czujnie i niespokojnie. Przytulił się i tak zasnął, nie mogę odłożyć go. Próbuje dodzwonić się na taxi z dostawą z apteki. Chyba najlepsze wyjście z sytuacji.

Gość gość
Jak nie, to zadzwon do znajomego, kogoś z przyjaciol, niech podjedzie do apteki i Ci dowiezie, bo na stacji tych dla dzieci niestety nie maja na bank.

Gość gość
Ty zostań z dzieckiem a żona niech idzie do apteki.

Gość gość
Raczej żony nie ma, skoro pisze, ze moze tesknic za mamą...

Gość gość
Jaką trzeba być matką żeby zostawić dziecko w takiej chwili?

Gość gość
Nigdy nie zostawilabym mojego maleństwa samego bez pomocy przy chorobie.

Gość gość
Hej , nie piszcie o matce źle bo nie wiecie czemu jej z dzieckiem nie ma ? może jest w szpitalu , może w pracy , nie osądzajcie jej !!

Gość gość
20:44 A skąd Ty wiesz gdzie jest matka? Moze musiala wyjechac a dziecko sie rozchorowalo. Choroba nie wybiera idiotko...

Gość gość
Udało mi się załatwić ibupromen i nurofen. Moje pytanie czy nie zaszkodziłem małemu podaniem fervexu? Kiedy podać ibupromen/ nurofen? Co pierwsze ? Synek wypił dwa kupki herbaty o trochce wody. Za mało?bNie chce jeść. Moja żona od dwóch dni leży w szpitalu. Nie chce zawracać jej głowy chorobą syna.

Gość gość
Jak możesz zataic informacje o stanie zdrowia?

Gość gość
Powiem tak autorze załamujesz mnie. Zamiast poinformować żonę masz to w d***e. Kobieta na Twoim miejscu poradziłaby sobie.

Gość gość
Robicie z facetow kaleki. To lekka gorączka, nie zagrożenie życia. Po co kobieta w szpitalu ma się denerwować tym i myśleć, że synek z tesknoty dostał goraczki. rzeczywiscie ta wiedza poprawiłaby Wam humor i sprawiła, że lepiej i szybciej dochodziłybyście do zdrowia. Nie martw się autorze, baby już takie są, uważają, że tylko one są w stanie poradzić sobie z dzieckiem- zdrowym czy chorym. Egoistki. To Twoje pierwsze wyzwanie tego typu, ale radzisz sobie świetnie, pierwsze doświadczenie i na pewno w przyszłości bedziesz wiedział jak postepować. dziewczyny podały wszystko co potrzebne, dasz radę. Trzymam kciuki, też ojciec.

Gość gość
Dzieki Bogu, ze moją zona jest normalna i daje mi "Szansę" wykazać się przy chorym dziecku, nie twierdzi, że ona robi najlepiej tak jak tutaj te 'supermaDki'. Chłop ma pod telefonem, reka swoja matke czy tesciową, przyjaciólkę zony, a te nadają, że sobie na bank nie poradzi i lepiej poradzi sobie matka, która przykuta jest do szpitalnego łóżka. I potem się dziwic, ze faceci mimo wszystko porzucają taką babkę i znajdują wsparcie w kobietach, które je doceniają.