Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwan6

Biegunka od pół roku

Polecane posty

Gość Iwan6

miałam 2 tygodnie biegunkę poszłam do lekarza. . miałam bakterie. po lekach 3 tygodnie spokoju. badania kału wzorowe. Brak krwi. pół mija 5 miesiąc . . mam gastro i koloskopie za miesiąc. lekarz mówi ze w najgorszym przypadku rak jelita grubego. dla mnie wyrok.. ktoś miał coś podobnego.? czy możliwe ze to przez nerwice? ale aż tak ze cały czas . . nie mam normalnego kału?

Gość gość
dodam że kał cały czas płynny mam 28 lat i nadwagę

Gość gość
wiadomo abstynentka nie jestem ale w weekendy owszem. . miałam teraz okres wesel. .

Gość gość
No to masz odpowiedz najprawdopodobniej

Gość gość
do lekarza idz omg

Gość gość
byłam mam skierowanie jak napisałam wyżej czyli rak?

Gość gość
jak chlejesz to rownie dobrze moze byc marskosc watroby

Gość gość
nie jestem żadnym alkoholikiem nie przesadzajmy

Gość gość
po gastroskopii wyszło że mam helictobacter. . miałam to już na początku tego problemu. po antybiotykach przeszło ale zaledwie na 3 tyg. czy można mieć domniemania jeszcze ze to rak jelita?

Gość Dreamer1
Aby sprawdzić, czy ma się raka z przerzutami, a rokowania na to wskazują i nie są sprzyjające to jedynie najlepszym sposobem jest sprawdzenie tego klinicznie -.- Nawet w przypadkach, gdty lekarze stawiają na ludiz krzyżyk można znaleźć spsosób na wyleczenie, choćby przy pomocy radioembolizacji w takim ośrodku jak Pratia! Podobno poprawa u badanych wynosiła gdzieś z 40%, a na badanie można zapisać się bezpłatnie o ile dobrze kojarzę W sumie sami sobie pocyztajcie https://pratia.com/rak-jelita-grubego-przyczyny-objawy-leczenie-przerzuty/

Gość gość
czekamy na kolono. dziękuję za info oby okazało się ze to ze to tylko bakteria

Gość gość
Może problem jest inny, może cierpisz na ibs ? Też miałam raptem cały czas biegunki i jeszcze zaparcia do tego. to było straszne, pomogła mi dieta rozpisana przez dietetyka i do tego preparat intesta z maslanem sodu, to dzięki niemu moje jelita zaczęły normalnie pracować.

Gość gośćAsiaBasia238
Tego typu problemu mogą być tez związane z trzustką. Powinnaś zrobić jak najwięcej badań, mam nadzieję, że trafiłaś do dobrego lekarza.

Gość gość
Przy takich problemach najlepiej się udać do lekarza, bo przyczyna może być różna, ale radziłabym ci od czasu do czasu rozpuścić sobie orsalit w wodzie. On ureguluje ci gospodarkę wodno-elektrolitowa i sprawi,ze nie będziesz słaba, poczujesz się lepiej

Gość gość
A może nietolerancja laktozy? Kiedyś na oddziale gastroenterologii spotkałam dziewczynę, która od kilku miesięcy miała biegunkę. Zrobili jej szereg badań i wyszła nietolerancja laktozy. Dieta pomogła.

Gość gość
Wyprobuj "Ziola Szweckie" ktore reguluja system pokarmowo-jelitowy.