Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duomox i enterol 250 w pierś wyszukiwania trymestrze ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Czy brała któraś z was te leki w ciąży u mnie wyszly źle badania moczu i krwi wykryto bakterie i duża ilość leukocytow. Te leki przepisał mi lekarz internista i którego byłam bo jestem przeziębiona kazał mi te leki brać ale nie na przeziębienie tylko na to zapalenia tak powiedział. Lekarza priwadzacego mam dopiero za tydzień bo jest na zwolnieniu a nie mam możliwości skontaktować się z nim w sprawie tych leków bo prowadzę ciążę NFZ i nie mam do niego numeru. Dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
Urodzisz mutanta. Lepiej zrob aborcje juz teraz zeby potem nie zalowac.

Gość gość
w ktorym tyg ciazy jestes?

Gość gość
Jestem w 40 tygodniu ciąży. Mam przenoszoną niestety.

Gość gość
Tu autorka jestem w 10-11 tygodniu ciąży.

Gość gość
dziwie sie ze od razu antybiotyk przepisał, bo z bakteriami swietnie radzi sobie furagina.to mi kazal brac w 36tyg ciazy na bakterie i stan zapalny

Gość gość
Ja w 10 tygodniu ciąży brałam Duomox z powodu bakterii w moczu. Infekcja wyleczona a ja jestem w 19 tygodniu i dziecko zdrowe. Bardziej zaszkodzi nie leczona choroba niż antybiotyk ;)

Gość gość
do 12 tyg ciazy lepiej unikac antybiotykow i silnych lekow. nie bierz dopoki lekarz gin o tym nie zdecyduje. liczba leukocytow w ciazy moze byc podwyzszona az do konca jej trwania i to nie jest powod do obaw

Gość gość
A ja gdzieś słyszałam, że w pierwszym trymestrze nie powinno się brać furaginy, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Gość gość
w 1 trymestrze jest najwiekszy rozwoj plodu, ksztaltuje sie itd. antybiotyk to ostatecznosc gdy nie ma mozliwosci innego sposobu leczenia, ale internisci chetnie go wypisuja na cale zlo, wiem cos o tym. zreszta duomox jest glownie na drogi oddechowe, zapalenie oskrzeli, angine ale tylko bakteryjna itp

Gość gość
10 tydz to jest wczesnie i plod nie jest bezpieczny, po 12 tyg prawdopodobienstwo poronienia spada. uwazaj na malenstwo

Gość gość
Duomox jest ogólnie bezpieczny. Tylko pytanie czy trafny? Bo juz jak brac to zeby pomogl. A robilas posiew ?

Gość gość
Nie robiłam. Dzwoniła do mnie pani z przychodni wczoraj poinformować mnie ze niepokojące są te leukocyty w moczu krwi i bakterie i żebym zrobiła jeszcze raz badanie moczu i poszła z tym nawet do internisty. A że względu że jestem przeziębiona i poszłam dziś do lekarza to pokazała mu te badania pierwsze które zrobiłam 3 dni temu i stwierdził że jest bakterie i że przepisze mi leki które mogę na to brać w ciąży i że są bezpieczne. Ale ja nie wiem co robić mój lekarz będzie za tydzień boję się co kolwiek brać a w szczególności antybiotyk bez konsultacji z nim no bo on mi prowadzi ciążę to będzie wiedział co jest najlepsze ale też wiem że nie leczone infekcje jeszcze gorzej działają na maluszka niż taki antybiotyk. Niby internista też musi wiedzieć co może przepisać ciężarnej a czego nie. W dodatku pobolewa mnie trochę w okolicach nerek i może to być spowodowane ta infekcja dlatego wolałabym jak najszybciej ja wyleczyć ale już sama nie wiem co robić.

Gość gość
a ogolnie oprocz nerek cos cie boli? np. puchna ci kostki lub wymiotujesz?

Gość gość
22.37 Nic innego nie boli no podbrzusze mnie pobolewa i czuję co jakiś czas takie ciągnięcia na samym środku od pępka w dol ale to trwa chwilę i co jakiś czas może tak raz na 2 dni. Tak to nic innego się nie dzieje.

Gość gość
macica sie powieksza, wiec mozesz odczuwac ciagniecie. wez moze ten antybiotyk, bo jesli bola cie nerki to juz raczej trzeba, co innego jesli chodzi o sam pecherz

Gość gość
Ja brałam na początku ciąży Duomox ale miałam zapalenie oskrzeli i trafiłam do szpitala. Internista po konsultacji ze szpitalnym ginekologiem tak zdecydował. Brałam te leki przez 3 dni bo nie mogłam wyjść z choroby domowymi sposobami a nie chciałam ryzykować zapaleniem płuc.