Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały_żuk

zapuszczanie włosów

Polecane posty

Gość mały_żuk

Dzień dobry, przychodzę z pytaniem odnośnie zapuszczania włosków, a mianowicie JAK TO ZROBIĆ przy włosach bardzo cienkich, kręconych (od lekko po mocno), średnio/wysokoporowatych? Ostatni raz miałam długie włosy na przełomie podstawówki i gimnazjum, teraz już od lat utrzymuję długość trochę za uszko. Napiszę jeszcze że bardzo dbam o dietę, jem same zdrowe rzeczy, biorę biotebal, co do pielęgnacji: olej migdałowy/awokado/z pestek malin co drugi dzień żeby je trochę dociążyć, bo normalnie są trochę jak piórka, jeszcze zależy od dnia i wilgotności powietrza. Dwa razy w tygodniu nakładam maskę z keratyną firmy KALLOS, wcześniej stosowałam klasyczny VAX, myję włosy codziennie szamponem fruktis, bo się fajnie pieni, a ja muszę mieć je czyste, te łagodne dzięcięce szamponiki się u mnie nie sprawdzają. Co mogę zmienić, dodać, odjąć żeby te włosy ruszyły? Paznokcie mam bardzo mocne i rosną jak na drożdżach, a włosy to dramat. Macie jakieś sprawdzone rady? ;( Picie siemienia coś daje?

Gość gość
Wcierka Kaminomoto albo Jantar (u mnie lepiej działała ta pierwsza), piling skóry głowy raz na tydzień, no i masaż (mi najlepiej go robić tangle teezerem). Z olei spróbuj jeszcze z brokuła (w różnych konfiguracjach - ja nie mogę dać go solo na końcówki, ale dodawany po parę kropli do odżywek do spłukiwania działa świetnie).