Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuje porady

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim.. dziś to ja opisze swoją sytuacje..Opowiem wam. Mam jeszcze trójkę rodzeństwa (siostra i brat za granica ) druga siostra w pl. Każdy ma swoje życie i swoje rodziny. Jedynie ja wychowuje dzieci samotnie ,ale daje sobie radę. Jest jeszcze mama... no właśnie i tutaj już się robi pod górkę. Koja mama ma 49 lat. 10lat przeszla raka na szczęście jest ok nie ma przerzutów. Jest skłócona z moim rodzeństwem z uk. W zeszłym roku wyprowadziła się do faceta na rok zostawiła mi wynajmowane mieszkanie które było zadłużone ,wiec wzielam pożyczkę i spłaciłam wszystko.los mnie nie szczędził wtedy.. konflikt z właścicielka mieszkania bo nakazywała robić remont itd(takie miała zasady) musiałam się wyprowadzić. Mieszkałam u siostry miesiąc w tym czasie poszukałam mieszkanie do lekkiego remontu. W tym czasie również mama rozstała się ze swoim facetem. Zrobiło mi się jej jednak żal (wiadomo to matka) i zaoferowałem jej ze narazie może mieszkać u mnie. Zaczął się remont nie brałam nikogo do pomocy bo jie było mnie stać tyle o ile malowałam tapetowalam itp wszystko sama z pomocą mamy.. wzielam pożyczkę na resztę remontu, na odkupienie mebli od ludzi itd by dostać mieszkanie do porządku. Udało się.. jakoś funkcjonuje , starszy chodzi do szkoły drugi za rok do przedszkola..ale no właśnie jest ale. Jest mama. Kobieta która chyba mną manipuluje..moja mama nie pracuje,nie jest zarejestrowana w urzędzie ani nawet nie stara się o zadne pieniądze nawet z mopsu. Pali , kaw pije 3 dziennie itd.. i co raz bardziej zastanawiam się co mam zrobić. Żyje skromnie opłacam wszystko i utrzymuje w dodatku nią. Kiedy próbuje dorobić jakieś pieniądze do domu za każdym razem mówi ze za darmo nie będzie z dziećmi siedzieć. Utrzymuje ja ,dochodzi do tego ze mi mówi ze musi iść do fryzjera itp. I siostry pilnowała mała to złotówki nie wzięła za pilnowanie. Moje rodzeństwo jie chce jej znać za to jaka jest osoba ,siostra która jesut w pl nie chce pomoc mi w jej utrzymanie twierdząc ze ma swoją rodzine i swoje życie. Co ja mam zrobić ile razy mówiłam jej ze ma iść gdzieś do pracy bo ja jie daje rady jej utrzymywać to zawsze jest wojna w domu kłoci się i moje dzieci to słyszą a o wyprowadzce nie ma mowy bo gdzie ona pójdzie..? Ja chce iść do pracy to jeszcze musiałabym jej płacić za opiekę (gdzie ona siedzi j mnie za darmo). Moje rodzeństwo twierdzi ze ma ja gdzieś bo maja swoje życia , i nikt się nią nie martwi. Co byście zrobili na moim miejscu? Naprawdę jie wiem jak ja już mam z nią rozmawiać. Przecież kozę mieszkać ale pomoc mi utrzymać chociaż mieszkanie i płacić za siebie. Ale takie coś jest dla mojej mamy obce. Wydaje mi się ze ona twierdzi ze ja mam obowiązek ja utrzymywać itd.. rozumiem gdyby miała rentę itd ale ona nie stara się o nic. Żyje ,,za moje,,

Gość gość
Współczuję postaw sprawę jasno że albo zaczyna się dokładac do wspólnego życia albo się wyprowadza i nie Interesuje cię gdzie pójdzie w kolejce na pewno jej pomogą nie daj się manipulować to twoje życie bądź konsekwentna i nie daj się złamać 3 mam kciuki