Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zniszczone poczucie wartości

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mieszkam za granica. Przez ostatni rok pracowałam na stanowisku biurowym. Praca wymagała kontaktu z pracownikami produkcji. Na produkcji rodacy+tubylcy, w biurze sami tubylcy. Przez rok parę osób skutecznie deptalo i niszczylo mnie. Byli to glownie tubylcy Na kazdym kroku dawali mi do zrozumienia, ze jestem glupia, brzydka, gorsza, nic nie warta. Zlosliwosci, wysmiewanie i chyba taki cichy mobbing. Momentami bylam traktowana jak powietrze. Menager potrafila przyjsc do pokoju i cos szeptac na ucho, gdzie ja slyszlam swoje imie. Potrafila powiedziec cichym szeptem, taz ze zrozumialam, ze mi nie warto tego tlumaczyc. W koncu odeszlam. Ale moje poczucie wartosci nie istnieje. W nowej pracy jestem 100 razy bardziej wyczulona na gesty/ spojrzenia/ slowa. Boje sie, ze spotka mnie znowu o samo. Czuje sie jak smieć... Nie wiem jak to zmienic, jak znalezc sile i wierzyc w sibie na nowo..

Gość gość
Przecież to ci ludzie mają coś z głowami a nie ty. Kto normalny tak traktuje?

Gość gość
Najwiekszy zal mam do siebe o to z nie potrafilam sie obronilam. Ale nie mialam juz sily prawie kazdego dnia denerwować się.

Gość gość
Ale to ja czuje sie jak smiec, a nie on. Oni sie ze mnie smieja.

Gość gość
Nie oni zniszczyli twoje poczucie wlasnej wartosci, a ty im pozwolilas je zniszczyc czyli skoro ty pozwolilas im je sobie odebrac, ty musisz zabrac je spowrotem