Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy człowiek może się zmienić?

Polecane posty

Gość gość

Hej, chciałabym zapytać o wasze doświadczenia. Czy daliście kiedyś swoim partnerom drugą szansę na uratowanie związku pod warunkiem, że zmienią oni swoje zachowanie? Dałam facetowi szansę, jestem z nim długo, ale jest to ostatnia szansa na odbudowanie związku. Mówi, że wszystko zrozumiał, zarzeka się, że zrobi wszystko, zmieni zachowanie. Dam szansę, ale paradoksalnie ciężko mu uwierzyć, że człwoiek jet w stanie zmienić swój charakter. Może wypowiedzą się bardziej doświadczone kafeterianki? Czy rzeczywiście DA SIĘ zmienić siebie? Czy to i tak prędzej czy później się rozsypie...?

Gość gość
Charakteru na pewno nie bo to niemożliwe i naiwnościa jest wierzyć że chłop stanie się inny. Można zmienić jakieś zachowania nałogiem czy inne rzeczy które szkodza nam i innym. Jeśli np. facet ma skłonności do zdrad albo ogólnie jest rozmemlany to szczerze wątpię że się zmieni ale są takie które wierzą w cuda.

Gość gość
nie ogląda się za innymi, ma uparty charakter i wiele rzeczy, o które go prosiłam nie docierały do niego. Poczekam po prostu na rozwój sytuacji,

Gość gość
Może się zmienić pod wpływem terapii gdy w pełni tego chce i wie co jest nie tak. Lub pod wpływem głębokich przeżyć i traumatycznych zdarzeń.

Gość gość
Może DLA SIEBIE a nie dla ciebie

Gość gość
Po jakim czasie się zeszliscie?