Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko moje niemowle tak je????????

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamusie, córunia ma teraz 8 miesięcy i powiem szczerze, że zaczynam się martwić jej jedzeniem. Otóż mała na ten moment wypija mi tylko mleko (prawie litr/ dobę) natomiast jeśli chodzi o stałe posiłki zjada tylko po kilka łyżeczek. Jedyne czego zje więcej to twarożek na słodko z biszkoptami. Czasem zje też parę łyżeczek naszego "dorosłego jedzenia" i to jest wszystko. Martwię się, że dorobi się jakiejś anemii przy takim jedzeniu:-( nie mogę uwierzyć kiedy czytam na forach jakie ogromne ilości pożerają inne dzieci w jej wieku. Czy któraś z Was miała taki problem?????

Gość gość
Może jej nie smakuje twoje jedzenie

Gość gość
ale ja już próbowałam naprawdę wszystkiego, tak metody BLW jak i wszelakiego rodzaju słoiczków. Ja sama również gotowałam jej przeróżne dania i zawsze kończy się na kilku łyżeczkach....

Gość gość
A nie podajesz czasem jej tego posiłku po mleku?

Gość gość
nie nie, zawsze czekam nawet do trzech godzin po zjedzeniu mleka

Gość gość
Może po prostu za dużo mleka podajesz więc nic dziwnego że mała nie ma ochoty na coś innego ... Albo widocznie tyle jej wystarcza

Gość gość
Ona zbiera kalorii z samego mleka. Jest w tym wieku, że już mniej będzie przybierać. A jak nie zje posiłku, to jest głodna? Czy zaraz dostaje mleko? Je w nocy?

Gość gość
Ja pierdziele. Litr mleka na dobę? Widzisz A mój syn w wieku pół roku już pijal 120 ml mleka albo wcale ale za to odwrotnie jak u twojej córki, mój wolał wszytko inne byle bym go nie karmiła mlekiem. Nawet byłam z tym u lekarza Ale póki dziecko przybiera na wadze wszystko jest w normie. Teraz syn ma rok i są są takie tygodnie ze w ogóle mleka nie tknie

Gość gość
je w nocy dwa razy, łącznie ok 210 ml mleka, nawet jak próbowałam ją przegłodzić i nie dawałam mleka przez pół dnia nic to nie pomogło, bo skończyło się na paru łyżeczkach i był tylko wrzask, bo domagała się mleka...

Gość gość
do a skoro nie chciał mleka, to jadł jakieś inne produkty mleczne, np kaszki? bo jeśli jadł to ok, gorzej jeśli i to odrzucał, wtedy mógłby mieć np niedobory wapnia i innych ważnych składników

Gość gość
13.05 Wapn nie występuje tylko w mleku lub kaszkach. Jeżeli jadł też inne rzeczy, takie dla dorosłych np ser biały, dlaczego miałby mieć jakieś niedobory?

Gość gość
Według mnie też a dużo mleka na dobę a przeglodzenie nic nie da. Spróbuj dawać mniej mleka a kaszki jakieś je ?

Gość gość
Moim zdaniem za duzo mleka i w nocy az 2 razy. Na sniadanie czy kolacje przeciez mozesz dac owsianke, platki ryzowe z owocem, kasze manne. Moje dzieci w tym wieku juz kanapki jadly tez.

Gość gość
W nocy moja też potrafi zjeść dwa razy mleko a w styczniu będzie miała dwa latka. Za to w ciągu dnia nie dostaje wcale , je tylko to co my . Może to dla kogoś być dziwne ale w dzień po prostu nie wypije mleka i koniec taka chyba jej uroda :)

Gość gość
A jeszcze jedno pytanie mała je z wami przy stole ? Mam na myśli np obiad?

Gość gość
Je po kilka lyżeczke, to niech je po kilka łyżeczke. Byle próbowała różnych samków. W końcu załapie

Gość gość
Mój ma prawie 8 mc i je tak samo. Jak zje 3 łyżeczki od herbaty zupki lub deserku to jest dobrze..