Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego moje pranie nie pachnie?

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z pralka.Smierdzi z niej jakby pleśnia?drzwi mam otwarte zawsze by sie srodek wietrzył,szufladka tez.Gumę wycieram po kazdym praniu.Co jakis czas wyciagam ten wężyk na dole I odkrecam ten filtr?wyciagam resztki.Moje pranie nie pachnie.Nie ma znaczenia czy piorę w proszku,plynie csy kapsułkach.Wyciagam I mnie szlag trafia,bo zapach jest taki jakbym puscila te ubrania w samej wodzie :-[Jak wleję duzo płynu do płukania,to trochę czuć. Dlaczego ??mam chęć wywalic pralkę,kupic nową(tylko ta ma dopiero 2lata,samsung ecobubble) Puszczałam pusty bęben z octem,oraz program eco czyszczenie ,nic.Kupilam ostatnio plyn czyszczący bryza,wlalam do szufladki I bębna,no to pachniało pięknie z srodka pralki przez okolo3dni.Mam to wlewac raz w tyg? Przechodzę czasem obok domow I ludzie maja pranie wywieszone I tak pieknie pachnie tym plynem czy proszkiem.Czemu moje nie pachnie?

Gość gość
I to jest pytanie które i ja sobie zadaje.

Gość gość
moja pralka ma 4 lata.I tez smierdzi.Mi pomaga raz na jakis czas puscic pusta prale z octem i soda oczyszczona na 90 stopni.I mam spokoj na jakis czas.

Gość gość
Może po prostu za mało ciociolino lejemy. Trzeba kupić chemię z Niemiec.

Gość gość
Autorka.No jak mnie to w*****a juz.Wkladam tą piekbie pachnącą kapsulkę a wyciagam pranie,ktore pachnie jakby bylo prane w samej wodzie,no I jak się nie wsciec?

Gość gość
Bo trzeba robić płukanie po praniu i nalac sporo.

Gość gość
Zrob pranie na "pusto" wez wlej butelke octu i nastaw na 90 stopni. To samo mialam dopoki tak nie zrobilam. I nastepne pranie lepiej tez zrob na pusto bo moze jeszcze pleśn odchodzic

Gość gość
Spróbuję z octem. Moje pranie też yebie kanalizacją jak się je wyjmie z pralki. Choćbym nalała pół butelki płynu do płukania.

Gość gość
gość dziś Spróbuję z octem. Moje pranie też yebie kanalizacją jak się je wyjmie z pralki. Choćbym nalała pół butelki płynu do płukania. X Może spróbuj prac ciuchy w pralce, a nie w kiblu to ci nie będą walić kanalizacją.

Gość gość
Autorka.Cala butle octu wlac? Teraz nastawilam eco czyszczenie bębna,jest to program na 70stopni,zobacze jak skonczy. Meza ubrania piore e 60stopniach(robocze)wyciagam a one zamiast plynem to walą smarem :'(

Gość gość
Czy wy jakieś walniete jesteście?!Im ubrania bardziej pachną detergentem tym większe stezenie srodka na nich, co nie jest obojętne dla naszej skóry, wszystko przenika do wewnątrz, a potem pytanie dlaczego ja mam raka, ja dodatkowo plukam pranie sama woda aby dokładnie wypłukać te wszystkie środki z tkaniny, płynu do płukania w ogóle nie używam. Ludzie stosujcie mniej chemii a będziecie zdrowsi.

Gość gość
Rak od płynu do płukania? Pierwsze słyszę. A wracając do temtu moje tez nie pachnie, pralka czysta, nigdy z niej nie smierdzi ma dopiero rok. Nie wiem w czym problem. Raz w miesiącu nastawiam pustą pralke na 95st i leje pol litra octu i tak sie pierze 3h. 70st to zdecydowanie za niska temp.na czyszczenie pralki.

Gość gość
Spróbujcie obniżyć obroty wirowania u mnie im mniejsze tym pranie bardziej pachnie