Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża na poduszce

Od dziś zaczynam starania

Polecane posty

Gość Róża na poduszce

Dosłownie od dzisiejszego wieczoru :) I mam mieszane myśli, bo nie wiem co z tego wszystkiego będzie. W moim otoczeniu mam przypadki ciąż przy pierwszej próbie, ale też i takich, gdzie pary starały się ponad rok. Ja już mam 33 lata, mąż 34....tak jakoś wyszło. Wcześniej nieudane małżeństwo i inne rzeczy na głowie. Będę pisać ;) Trzymajcie kciuki :)

Gość gość
Mąż wie?

Gość Róża na poduszce
no raczej

Gość gość
Ile to jeszcze tematów założycie staraczki sraczki? musicie zaistnieć?

Gość Róża na poduszce
a ile będziemy chcieć

Gość gość
No i spoko. Cieszcie się wolnością póki jeszcze ją macie ;)

Gość gość
Róża powodzenia. Jesteś jeszcze młoda, spoko.

Gość gość
Powodzenia . jestes mloda, zdazysz i z trojka :) masz mieszane uczucia ile to zajmie czy co do dziecka ogolnie?

Gość gość
Najlepiej to jak najmniej o tym myśleć, bo to jest natura i tu nie powinno być kalkulacji, powodzenia :D

Gość Róża na poduszce
Po pierwsze oczywiście, że nie wiem ile czasu to zajmie i boję się, że jeśli długo to zacznę się stresować :) No, ale nie ma co myśleć tak na wyrost. Po drugie...ja nie do końca lubię obce dzieci. Nie rozczulają mnie, nie uważam że są słodkie i tak dalej i dlatego zastanawiam się po prostu czy będę dobrą matką. Nigdy nie byłam typem kobiety, która pochyla się nad obcymi wózkami. Mimo wszystko wierzę, że w przypadku własnego dziecka wszystko jest inaczej

Gość gość
Róża, jest coś takiego jak instynkt macierzyński, swoje pokochasz. I nie zastanawiaj się nad tym, że wasze starania mogą trochę potrwać, bo nie ma się co martwić na zapas, może uda ci szybko zajść w ciążę. Ile chcecie mieć dzieci?

Gość Róża na poduszce
Myślimy, że dwójkę byłoby fajnie mieć :)

Gość gość
Roza ja tez sie staram ale to nie moje pierwsze. Co do obcych dzieci tez tak mam ale moje kocham nad zycie. Takze glowa do gory i sie nie zastanawiaj. Powodzenia

Gość gość
Masz jeszcze czas na dwójkę. Spokojnie się starajcie. Bez nerwów, na luzie, bo nerwy podobno coś tam mogą zablokować i będzie ciężko zajść. Powodzenia. Jak się uda to daj znać.

Gość gość
To staramy się od dziś razem;-). My z mężem trzeci cykl starań. Od dzisiaj mam dni płodne. W tamtym miesiącu, kiedy już czekałam na wyniki czy jestem w ciąży, stres niestety przesunął mi owulację i dostałam okres kilka dni po terminie. Trochę załamka, ale od dziś do 10 pażdziernika staramy się o trzecie dziecko. Mam dwie cudowne córeczki, no po prostu talenty, uroda - nie to co ja zapyziała mysza. Chcę po prostu więcej takich cudownych dzieci! Moje córki kocham nad życie i nieważna jest dla mnie płeć. Będzie Agatka lub Adaś.

Gość gość
No właśnie z tymi nerwami tak jest, trzeba wyluzować. Gratulacje gościu wyżej udanych dzieci.

Gość Róża na poduszce
Ja też gratuluję :) My mamy na razie czworonożną "córcię".

Gość gość
Dziękuję. Moje córki tez chciałyby takie czworożne w domu. Narazie nie ma szans. Starsza córka alergiczka i do tego na psią sierść. Można kupić maltańczyka, CHCIAŁABYM ale to za pare lat. Dziewczyny ostro ćwiczą, karate,taniec, zwykłe place zabaw, a potem przyjeżdżamy do domu koło 18 i córki wiedzą,że narazie nie da rady mieć psa. Zazdroszczę szczerze zwierzęcia w domu!

Gość gość
W jakim wieku masz corcie?

Gość Róża na poduszce
Niestety nic z tego w tym miesiącu. Przyszedł okres, zresztą już od paru dni wiedziałam że przyjdzie, test negatywny i typowe objawy pms. Boję się, że może być ciężko...no ale próbujemy znowu.

Gość gość
Nie tym razem, ale może już w przyszłym się uda :) Ja już mam swoją trójkę w domu, także się nie staram, ale życzę powodzenia :)

Gość gość
Nie stresuj się,to najważniejsze.Powiedz sobie,że jesteś młoda i masz dużo czasu a co ma być to będzie. Kochajcie się dla przyjemności a nie z ostrym parciem na dziecko a będzie dobrze. Wiem coś o tym,jak chciałam dziecka to juz,natychmiast! Parę razy sie nie udało i przestałam wierzyć, że zostanę mamą a tu nagle bach! Ciąża!

Gość Róża na poduszce
Dzięki :) Tak, oczywiście staram się wyluzować. Miałam jednak wcześniej różne problemy ginekologiczne, usuwanie mięśniaków (niedługo będzie rok) i takie tam różne inne drobne, dlatego trochę z tyłu głowy jest niepokój. No, ale zobaczymy, oczywiście wiadomo że co ma być to będzie.

Gość gość
Starać to się można o kredyt.

Gość gość
Życzę Ci powodzenia Różo! A jak się uda, to pochwal się proszę.Ok?